1, 2, 3 JA VALMIS! Rabarberi-maasikasupp beseevahukoorega

Ragne Värk, 16.05.2024

Praegu on lausa kohustuslik killukest nostalgiat ja kuhjaga häid maitseid pakkuvat rabarberikisselli valmistada. Koos maasikatega muutub see veelgi erilisemaks!

Paku kisselli koheva vahukoorega, mida on täiustatud õhulise besee ja tsipakese tsitrusekoorega.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 450 g puhastamata rabarberit
  2. 250 g maasikaid
  3. 1 l vett
  4. 2 nelgitera
  5. 1 kaneelipulk
  6. 250 g suhkrut
  7. 1 sl maisitärklist
  8. 2 sl külma vett
Lisandiks:
  1. 2 dl vahukoort
  2. peotäis beseeküpsiseid
  3. 1 tl sidruni riivitud koort
  1. Võid valmistamisel kissellile kardemoni lisada!

  2. Koori ja tükelda rabarberid. Puhasta maasikad ja lõika pooleks. Pane rabarberitükid, maasikad ja 1 l vett, nelgiterad ja kaneelipulk potti ning lase segul keema tõusta. Lisa suhkur ja sega korralikult segunemiseni. Seejärel keeda kisselli keskmisel kuumusel kuni rabarberi pehmenemiseni. Vajadusel lisa suhkrut.

  3. Sega tärklis ja 2 sl vett omavahel. Lase kissellil keema tõusta, lisa segades tärklisesegu ja sega, kuni supp pakseneb. Tõsta tulelt ja lase jahtuda.

  4. Lisandiks vahusta koor tugevaks vahuks. Murra besee käte vahel tükkideks ja sega vahukoorega. Lisa riivitud sidrunikoor. Paku vahukoort jahtunud kisselliga.