KERGE JA NII HÕRK
Kanavardad küüslaugu-juustuvõiga
Pille Enden, 02.06.2024
Mõnusalt mahlaseid, küüslauguseid ja juustuseid kanavardaid võib valmistada fileest või kintsulihast, viimane jääb isegi mahlasem. Vardaid saab küpsetada ahjus või kuumaõhufritüüris. Kuumaõhufritüüris on küpsetusaeg mõni minut lühem kui retseptis märgitud. Kui kasutada puidust vardaid, tuleks need eelnevalt vähemalt 30 minutiks vette likku panna.
- 600 g broilerifileed
- 2 tl jahvatatud paprikat
- 1 tl küüslaugupulbrit
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl purustatud musta pipart
- 2 sl õli
- 100 g võid
- 6 küüslauguküünt
- 1 tl Sriracha kastet
- 1 tl jahvatatud paprikat
- 1 dl riivitud kõva juustu
- 0,75 dl hakitud peterselli
Lõika broilerifileed 5-7 mm paksusteks viiludeks. Sega kausis paprika, küüslaugupulber, sool ja pipar. Kalla hulka õli ja sega läbi. Sega kanaviilud maitseaineseguga hästi läbi.
Küüslaugu-juustuvõi tarvis sulata või ja lisa hulka purustatud küüslauk, Sriracha kaste, paprika ja riivjuust. Klopi ühtlaseks. Maitsesta soolaga.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Lükka igale vardale pikuti 3-4 kanatükki. Küpseta 7 minutit. Pööra vardad ümber, pintselda võiga ja küpseta 4 minutit. Keera vardad veelkord ümber, pintselda võiga ja küpseta veel 7-8 minutit.
Võta ahjust, pintselda ülejäänud võiga ja puista peale petersellilehti.