HEA IDEE

Kapsapannkook

Pille Enden, 30.06.2024

Vähese kalorsuse, rikkaliku kiudainete ja vitamiinisisaldusega roog sobib hiliseks hommikueineks või kergeks lõuna- või õhtusöögiks. Koos värske salati ja hapukoorega on see täiesti tõhus eine. Suurema isuga sööjate puhul jagub portsjonist kahele. Varajane kapsas valmib üsna kiirelt, vana kapsast peaks kauem hautama ja seepärast võiks selle koos sibulaga pannile panna.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 0,5 sibulat
  2. 200 g kapsast
  3. 2 sl võid
  4. 4 muna
  5. 2 sl hapukoort
  6. 2 sl nisujahu
  7. 1 dl riivjuustu, näiteks cheddar`it
  8. 2 sl hakitud tilli või/ ja rohelist sibulat
  9. soola
  10. musta pipart
  11. hapukoort serveerimiseks
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibul. Haki kapsas üsna peeneks. Prae sibulat pannil võis madalal kuumusel 3-4 minutit. Lisa kapsas ja hauta kuni see on peaaegu pehme.

  2. Klopi munad koos hapukoorega lahti. Klopi hulka jahu, sool ja pipar. Sega hulka riivjuust. Kalla segu pannile kapsale ja sega kiiresti läbi.

  3. Prae keskmisest madalamal kuumusel 4-5 minutit, osaliselt kaane all. Keera siis ümber ja prae veel 3-4 minutit. Serveeri soovi korral hapukoorega.