NÄDALA MAIUS
Kohupiimakreem paksu kirsikisselli ja brownie-kuubikutega
Tiina Lebane, 24.05.2024
See retsept jäljendab kuulsat Schwarzwaldi torti, kuid on serveeritud hoopis magustoiduna. Kõik kolm värvi on olemas: tumepruun šokolaadi-brownie, punane kirsikissell ja valge kohupiima-toorjuustukreem. Kõik kolm võid eelmisel päeval valmis teha ja vahetult enne serveerimist kaussidesse või pokaalidesse sättida. Kohupiimakreemis võid kasutada ka tavalist kohupiima, mulle meeldib siin aga rikotakohupiim, mis on vähem hapukam.
- 200 g tumedat küpsetusšokolaadi
- 200 g võid
- 5 muna
- 1 dl suhkrut
- pisut soola
- 2,5 dl nisujahu
Kõigepealt valmista brownie. Haki šokolaad jämedalt. Sulata 3/4 sellest koos võiga pliidil madalal kuumusel ja aeg-ajalt segades, tõsta pott kohe pliidilt, kui või ja šokolaad on sulanud. Vahusta munad suhkru ja soolaga elastseks vahuks (vähemalt 5 minutit). Vala šokolaadisegu ettevaatlikult munavahu peale ja sega kergelt läbi, lisa jahu ja sega ühtlaseks tainaks. Vooderda nelinurkne, umbes 20 x 30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Tasanda ja puista peale ülejäänud hakitud šokolaad. Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Jäta vormi jahtuma.
- 2 dl kirsimahla
- 3 sl suhkrut
- 0,5 tl kaneeli, soovi korral
- 2 sl maisitärklist
- 400 g külmutatud kirsse
Kisselli tegemiseks aja potis keema mahl, suhkur ja kaneel, kui seda kasutad. Sega maisitärklis 2 sl veega vedelaks ning lisa peene joana valades ja segades keeva mahla hulka. Keera kuumus kinni ja keeda kisselli jääkkuumuses 1-2 minutit, samal ajal hoolikalt segades. Vala potti ka jäised kirsid ja lase neil kisselli kuumuses üles sulada, sega aeg-ajalt.
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- 400 g vanilliga rikotakohupiima
- 6 sl vahukoort
- mõned kokteilkirsid, murelid või vaarikad peale
Vahusta toorjuust, kohupiim ja vahukoor siledaks kreemiks. Lõika brownie kuubikuteks. Tõsta magustoidukaussi kohupiimakreemi, kirsikisselli ja brownie-kuubikuid. Tõsta peale kokteilkirsse, mureleid või vaarikaid.