NÄDALA MAIUS

Kohupiimakreem paksu kirsikisselli ja brownie-kuubikutega

Tiina Lebane, 24.05.2024

See retsept jäljendab kuulsat Schwarzwaldi torti, kuid on serveeritud hoopis magustoiduna. Kõik kolm värvi on olemas: tumepruun šokolaadi-brownie, punane kirsikissell ja valge kohupiima-toorjuustukreem. Kõik kolm võid eelmisel päeval valmis teha ja vahetult enne serveerimist kaussidesse või pokaalidesse sättida. Kohupiimakreemis võid kasutada ka tavalist kohupiima, mulle meeldib siin aga rikotakohupiim, mis on vähem hapukam.

Valmistamise aeg
60 minutit
Kogus
6 portsjonit
Brownie
  1. 200 g tumedat küpsetusšokolaadi
  2. 200 g võid
  3. 5 muna
  4. 1 dl suhkrut
  5. pisut soola
  6. 2,5 dl nisujahu
  1. Kõigepealt valmista brownie. Haki šokolaad jämedalt. Sulata 3/4 sellest koos võiga pliidil madalal kuumusel ja aeg-ajalt segades, tõsta pott kohe pliidilt, kui või ja šokolaad on sulanud. Vahusta munad suhkru ja soolaga elastseks vahuks (vähemalt 5 minutit). Vala šokolaadisegu ettevaatlikult munavahu peale ja sega kergelt läbi, lisa jahu ja sega ühtlaseks tainaks. Vooderda nelinurkne, umbes 20 x 30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Tasanda ja puista peale ülejäänud hakitud šokolaad. Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Jäta vormi jahtuma.

Kirsikissell
  1. 2 dl kirsimahla
  2. 3 sl suhkrut
  3. 0,5 tl kaneeli, soovi korral
  4. 2 sl maisitärklist
  5. 400 g külmutatud kirsse
  1. Kisselli tegemiseks aja potis keema mahl, suhkur ja kaneel, kui seda kasutad. Sega maisitärklis 2 sl veega vedelaks ning lisa peene joana valades ja segades keeva mahla hulka. Keera kuumus kinni ja keeda kisselli jääkkuumuses 1-2 minutit, samal ajal hoolikalt segades. Vala potti ka jäised kirsid ja lase neil kisselli kuumuses üles sulada, sega aeg-ajalt.

Kohupiimakreem
  1. 200 g maitsestamata toorjuustu
  2. 400 g vanilliga rikotakohupiima
  3. 6 sl vahukoort
  4. mõned kokteilkirsid, murelid või vaarikad peale
  1. Vahusta toorjuust, kohupiim ja vahukoor siledaks kreemiks. Lõika brownie kuubikuteks. Tõsta magustoidukaussi kohupiimakreemi, kirsikisselli ja brownie-kuubikuid. Tõsta peale kokteilkirsse, mureleid või vaarikaid.