VEIDI VALLATU KALAPÄEV
Lõhe-kurgirullid
Pille Enden, 23.05.2024
Vahvaid ja kergeid rulle on mõnus süüa pulkadega nagu sushit. Kurk, millest viile lõigata, võiks olla pigem lühem, aga jämedam, siis tulevad rullid väiksemad ja neid on lihtsam ampsata. Oluline on kurgiviilud eelnevalt korralikult ära kuivatada, nii ei jää need vesised.
- 1 pikk kurk
- 3 keedetud muna
- 1,5 sl majoneesi
- hakitud tilli
- 120 g õrnsoolalõhet
- 1 avokaado
- sidrunimahla
- soola
- musta pipart
Lõika kurgist juurviljakoorijaga pikuti õhukesed liistud. Lao majapidamispaberile, pane paber ka peale ja tupsuta kuivaks. Lao viilud toidukilele nii, et iga järgmine katab 5-7 mm ulatuses eelmist.
Haki munad, sega majoneesi ja tilliga ning maitsesta soola ja pipraga. Lõika kala õhukesteks viiludeks. Koori avokaado, lõika õhukesteks sektoriteks ja piserda peale sidrunimahla.
Määri munasegu kurgiviiludele, lao peale kala ja avokaado. Keera kile abil pikemast küljest rulli. Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi. Lõika viiludeks.