KALAPÄEV VÄRSKES ÕHUS
Grillitud kala aasiapärases marinaadis
Pille Enden, 30.05.2024
Kala grillimine läheb eriti kiirelt ja hõlpsalt ning on kergem alternatiiv lihale või vorstidele. Grillida võib nii tervet kala kui nahaga fileed. Grillida on mugavam kalaresti vahel, siis on lihtsam kala ümber pöörata. Enne küpsetama asumist on oluline rest korralikult õlitada.
- 2 (a 500 g) doraadot või 600 valge kala nahaga fileed
- 1 sl riisiäädikat
- 1 sl riivitud ingverit
- 2 purustatud küüslauguküünt
- 0,25 tl Hiina viie vürtsi maitseainesegu
- näpuotsaga kurkumi
- 2 sl sojakastet
- 1 sl õli
- 0,25 tl musta pipart
- hakitud koriandrit
- laimi- või sidruniviile
- keedetud riisi serveerimiseks
Hõõru kala riisiäädikaga sisse ja jäta 5 minutiks seisma. Sega marinaadiks ingver, küüslauk, vürtsid, kurkum, sojakaste, õli ja pipar.
Hõõru kala või filee marinaadiga kokku ja jäta 15 minutiks toatemperatuurile maitsestuma.
Määri rest õliga ja küpseta tervet kala grillil 3-4 minutit mõlemalt poolt, fileed 2-4 minutit nahaga poolelt ja siis keera 1-2 minutiks ümber. Oluline on, et kala üle ei küpsetaks. Puista peale koriandrit ja serveeri koos laimi- või sidruniviiluga. Juurde sobib keedetud riis.