IMELINE SUUPISTE

Vahemerelised lehttainarullid

Pille Enden, 24.05.2024

Krõbedate lehttainarullide vahel on spinatit, oliive, paprikat ja mitut sorti juustu, ehk kõike paremat, mida Vahemere köök pakub. Rullid maitsevad head nii soojalt kui jahtunult.

Valmistamise aeg
20 minutit + 15 minutit külmkapis + 18 minutit ahjus
Kogus
12 portsjonit
Koostisosad
  1. 180 g maitsestamata toorjuustu
  2. 30 g spinatilehti
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 0,5 tl soola
  5. 0,25 tl musta pipart
  6. 300 g lehttainast
  7. 150 g feta või kitsejuustu
  8. 2 dl viilutatud oliive
  9. 2 dl viilutatud konservpparikat
  10. 125 g riivitud kõva juustu
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

  2. Töötle toorjuust, spinat ja küüslauk kombainis või saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.

  3. Rulli tainas lahti 3-4 mm paksuseks. Määri peale toorjuustusegu ja laota murendatud feta juust, oliivid, paprika ning  ¾ riivjuustust.

  4. Keera tainas rulli ja pane 10-15 minutiks külmkappi. Lõika rullist 1-1,5 cm paksused viilud ja lao ahjuplaadile. Puista peale ülejäänud riivjuust.

  5. Küpseta 15-18 minutit kuni tainas on kuldpruun ja krõbe.