TOITEV JA MAITSEKÜLLANE
Vürtsine lillkapsapüreesupp kookospiimaga
Pille Enden, 03.06.2024
Kreemine vürtsine lillkapsasupp valmib üsna kiirelt. Taimne supp on parajalt toitev ja meeldivalt maitseküllane. Vürtsikuse annab karripasta, mille kogust saab soovi korral nii suurendada kui vähendada.
- 1 sibul
- 3 küüslauguküünt
- 1 sl õli
- 2 sl riivitud ingverit
- 1 tl punast karripastat
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 kg lillkapsast
- 1 l köögiviljapuljongit
- 400 ml kookospiima
- soola
- laimimahla
- koriandrilehti serveerimiseks
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Kuumuta poti põhjas õlis sibulat 3-4 minutit. Lisa küüslauk ja ingver ning kuumuta läbi. Lisa karripasta ja köömned ning kuumuta samuti läbi.
Eralda lillkapsas õisikuteks, haki varreosa ja pane potti. Kalla peale nii palju puljongit, et lillkapsas on vaevu kaetud. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja lase 15 minutit podiseda kuni lillkapsas on hästi pehme. Püreesta saumikseriga või blenderis hästi kreemiseks.
Kalla supp tagasi potti, lisa kookospiim ja kuumuta läbi. Maitsesta soola ja laimimahlaga. Serveeri hakitud koriandriga.