VEIDI SÄRTSU! Grillitud ribid rabarberikastmega
Pille Enden, 26.05.2024
Eelnevalt ahjus madalal temperatuuril pehmeks küpsetatud ribid valmivad grillil mõne minutiga. Rabarberist hapukust ja värskust saanud kaste annab maitset nii grillimisel kui sobib lihale lisandiks.
- 1,5 kg searibi
- 1 dl BBQ kuivmarinaadi
- 1 väiksem sibul
- 2 rabarberivart
- 2 sl õli
- 2 sl riivitud ingverit
- 1 küüslauguküüs
- 1,5 dl vett
- 0,5 dl tomatipüree
- 0,5 dl pruuni suhkrut
- 1 tl sinepit
- 1 sl worcesteri kastet
- 0,25 tl cayenne`i pipart
Kuumuta ahi 125 kraadini. Tupsuta ribid majapidamispaberiga kuivaks ja hõõru kokku kuivmarinaadiga. Küpseta ahjus 2 tundi kuni liha on pehme.
Vahepeal valmista kaste. Haki sibul ja viiluta rabarber. Hauta sibulat ja rabarberit kastrulis õlis 7-8 minutit, kuni need on üsna pehmed. Lisa ingver ja küüslauk ning kuumuta läbi.
Lisa vesi, tomatipüree, suhkur, sinep, worcesteri kaste ja natuke soola. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja lase 10 minutit kaane all podiseda. Püreesta ja lisa vajadusel vett. Maitsesta cayenne`i pipraga.
Küpseta ribisid grillil 4-5 minutit kummaltki poolt. Pintselda grillimise ajal rabarberikastmega. Paku üle jääv kaste kõrvale.