NÄDALA KOOK
Rabarberi-pudingukook
Pille Enden, 31.05.2024
Pehme küpsetis on justkui võlukook, milles tainas eraldub ahjus küpsemisel kaheks erinevaks kihiks- pudingilaadseks täidiseks ja biskviitkatteks. Rabarber lisab mahedale täidisele mõnusa hapuka maitse.
- 4 keskmist rabarberivart
- 2 sl suhkrut
- 4 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 1 sl sidrunimahla
- 1 tl vanilliekstrakt
- 100 g sulatatud võid
- 1,5 dl nisujahu
- 4 dl käesooja piima
- võid vormi määrimiseks
- tuhksuhkrut peale puistamiseks
Lõika rabarber 0,5 cm viiludeks ja sega 2 sl suhkruga kastrulis. Kuumuta keskmisel kuumusel kuni rabarber pehmeneb, kuid ei lagune. Sega aeg-ajalt.
Kuumuta ahi 165 kraadini. Kata 22-23 cm ümmarguse koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri võiga.
Eralda munavalged ja -kollased. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta munakollased 1,5 dl suhkruga heledaks kreemiseks vahuks. Klopi hulka sidrunimahl, vanilliekstrakt ja sulavõi. Lisa jahu ja klopi ühtlaseks.
Lisa tainasse1dl kaupa piim, iga kord mikserda ühtlaseks.
Lõpuks sega tainasse munavalgevaht. Vala tainas vormi ja tõsta peale rabarber.
Küpseta 45-50 minutit kuni kook enam ei võbise.
Võta ahjust ja lase 10 minutit seista. Võta vormist ja tõsta restile jahtuma. Tõsta alusele ja puista peale tuhksuhkur.