NÄDALA KOOK

Rabarberi-pudingukook

Pille Enden, 31.05.2024

Pehme küpsetis on justkui võlukook,  milles tainas eraldub ahjus küpsemisel kaheks erinevaks kihiks- pudingilaadseks täidiseks ja biskviitkatteks. Rabarber lisab mahedale täidisele mõnusa hapuka maitse.

Valmistamise aeg
25 minutit + 50 minutit ahjus
Kogus
10 portsjonit
Koostisosad
  1. 4 keskmist rabarberivart
  2. 2 sl suhkrut
  3. 4 muna
  4. 1,5 dl suhkrut
  5. 1 sl sidrunimahla
  6. 1 tl vanilliekstrakt
  7. 100 g sulatatud võid
  8. 1,5 dl nisujahu
  9. 4 dl käesooja piima
  10. võid vormi määrimiseks
  11. tuhksuhkrut peale puistamiseks
Valmistamine
  1. Lõika rabarber 0,5 cm viiludeks ja sega 2 sl suhkruga kastrulis. Kuumuta keskmisel kuumusel kuni rabarber pehmeneb, kuid ei lagune. Sega aeg-ajalt. 

  2. Kuumuta ahi 165 kraadini. Kata 22-23 cm ümmarguse koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri võiga.

  3. Eralda munavalged ja -kollased. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta munakollased 1,5 dl suhkruga heledaks kreemiseks vahuks. Klopi hulka sidrunimahl, vanilliekstrakt ja sulavõi. Lisa jahu ja klopi ühtlaseks.

  4. Lisa tainasse1dl kaupa piim, iga kord mikserda ühtlaseks.

  5. Lõpuks sega tainasse munavalgevaht. Vala tainas vormi ja tõsta peale rabarber.

  6. Küpseta 45-50 minutit kuni kook enam ei võbise.

  7. Võta ahjust ja lase 10 minutit seista. Võta vormist ja tõsta restile jahtuma. Tõsta alusele ja puista peale tuhksuhkur.