TAIMNE PÄEVARETSEPT

Värskekapsahautis

Taimne Teisipäev, 28.05.2024

Varasuvise kapsaga hautis keedukartuli ja kreemise kurgisalatiga on imeline värske roog, mis on tõeline koduse toidu klassika.

Kogus
3 portsjonit
  1. 600 g värsket noort kartulit
  2. 1 pea hakitud värsket kapsast
  3. 2 hakitud porgandit
  4. 1 hakitud sibulat
  5. 3 hakitud küüslauguküünt
  6. 60 g herneid
  7. 2 tl soola
  8. 2 tl hakkliha maitseainet
  9. 200 taimset hakist või keedetud pruune läätsesid (või 70 g kuiva sojahakist)
  10. 1 spl mahedat sinepit
  11. 200 ml köögiviljapuljongit
  12. 3 vart hakitud värsket tilli
Koorene kurgisalat
  1. 2 väikest või 1/2 pikk viilutatud kurki
  2. 0,25 viilutatud punast sibulat
  3. 1 peotäis hakitud värsket tilli
  4. 3 spl taimset koort või hapukoort
  5. 4 spl sidrunimahla
  6. 1 tl soola
  7. 0,5 tl musta pipart
  8. 1 tl küüslaugupulbrit
Valmistamine
  1. Pese noored kartulid, lõika suuremad kartulid pooleks ning pane need soolatud veega keema.

  2. Kui kasutad sojagraanuleid, siis vala 70 g kuivale hakisele kuumakindlas kausis 150 ml kuuma vett peale ning lase 5 minutit rehüdreeruda.

  3. Kuumuta pannil õli ning kuumuta taimset hakist või läätsesid mõned minutid. Lisa hakklihamaitseaine, 1 tl soola ning lisa hakitud sibul. Kuumuta 3 minutit, lisa hakitud küüslauk ning kuumuta veel minut.

  4. Lisa pannile hakitud kapsas ja porgand, 200 ml köögiviljapuljongit, sega läbi ning lase 10 minutit kaane all haududa.

  5. Lisa värsked või külmutatud herned, sinep ja hakitud till, sega läbi ning lisa vajadusel veel soola ja pipart. Hauta veel 5 minutit.

  6. Sega kokku salat.

  7. Serveeri kapsahautis keedukartulite ning koorese kurgisalatiga.