NÄDALA MAIUS
Sõõrikud marjaglasuuriga
Pille Enden, 07.06.2024
Imeliselt pehmed ja kohevad sõõrikud magusa või magushapu glasuuriga on tõeline hitt. Need valmivad lihtsatest ainetest ja uskumatult kiiresti. Ahjus küpsetades ei jää sõõrikud ka ülemäära rasvased. Vaarika- või musta sõstra glasuur annab magus-hapuka lisa. Küpsetamiseks on vaja spetsiaalset sõõrikuvormi.
- 1 dl hapupiima
- 1 dl suhkrut
- 0,5 dl õli
- 1 muna
- 3 dl nisujahu
- 2 tl vanillisuhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soodat
- 0,25 tl soola
- 1 apelsini koor
- õli vormi pintseldamiseks
- 50 g võid
- 1,5 dl tuhksuhkrut
- 3 sl värskeid või külmutatud vaarikaid või musti sõstraid
- kookoshelbeid pealepuistamiseks
Kuumuta ahi 200 kraadini. Pintselda vorm õliga.
Klopi hapupiim, suhkur, muna ja õli ühtlaseks.
Sega teises kausis jahu, vanillisuhkur, küpsetuspulber, sooda ja sool. Riivi apelsinikoor peene riiviga ja sega jahusegusse.
Sega jahusegu vedelate ainetega. Tõsta tainas kondiitrikotti ja pritsi vormi avadesse poole kõrguseni. Küpseta ahjus 6-8 minutit.
Sulata või. Kummuta sõõrikud küpsetuspaberile ja pintselda sulavõiga. Lase 30 minutit jahtuda.
Pane marjad ( külmutatud lase eelnevat sulada) sõelale ja pigista neist välja võimalikult palju mahla.
Glasuuriks sega marjadest pigistatud mahl tuhksuhkruga. Kasta sõõrikud ühest küljest glasuuri või määri see peale lusikaga. Puista peale kookoshelbeid ja lase tahkuda.