NÄDALA KOOK

Kaerahelbepurukook maasikate ja rabarberiga

Pille Enden, 14.06.2024

Üks suvine kook, milles kohtuvad maasikas ja rabarber. Need annavad koogile magusa ja veidi hapuka meki ning koos toorjuustutäidisega mahlasuse. Kaerahelbepõhjal koogis on rikkalikult kiudaineid, nii on maiustamine ka tervisesõbralik. 

Valmistamise aeg
20 minutit + 45 minutit ahjus + 2 tundi külmkapis
Kogus
12 portsjonit
Rabarberi-maasikatäidis
  1. 250 g maasikaid
  2. 250 g rabarbereid
  3. 1 dl suhkrut
  4. 0,5 sidruni mahl
  5. 0,5 dl maisitärklist
Kaerahelbe-purutainas
  1. 3 dl nisujahu
  2. 2 dl pruuni suhkrut
  3. 4 dl kiirkaerahelbeid
  4. 0,25 tl soola
  5. 125 g võid
Toorjuustutäidis
  1. 250 g maitsestamata toorjuustu
  2. 2 sl suhkrut
  3. 1 sl nisujahu
  4. 1 muna
  5. 2 tl vanillisuhkrut
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 180 kraadini.

  2. Lõika maasikad 4-5 sektoriks, rabarberivarred 1 cm juppideks. Pane koos suhkru, sidrunimahla ja maisitärklisega kaussi ning sega läbi.  

  3. Sega nisujahu, pruun suhkur, kaerahelbed ja sool. Lisa külm tükeldatud või ja haki noaga või näpi sõrmedega puruks.

  4. Mikserda toorjuust suhkru, jahu, muna ja vanillisuhkruga pehmeks.

  5. Kata 20x20 cm vorm küpsetuspaberiga. Puista 2/3 tainast vormi põhja. Määri sellele ühtlaselt toorjuustutäidis, laota maasika-rabarberitäidis ja puista järelejäänud purutainas.

  6. Küpseta 40-45 minutit kuni kook on ka keskelt tahe ja pealt krõbe. Võta ahjust ja lase 30 minutit vormis jahtuda. Siis tõsta vormist ja pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.