SUVINE KALAPÄEV
Täidetud munad heeringasalatiga
Tiina Lebane, 27.06.2024
Suvistel pidudel on paslik kõigele grillilt tulevale lisaks pakkuda ka heeringat. Miks mitte teha seekord heeringasalatiga täidetud mune ja puistata peale mõnusalt krõbedaks praetud leivapuru. See on ka suutäis, mille ettevalmistused saad teha eelmisel päeval – keeta munad ja teha täidise. Serveerimine läheb siis hoopis hõlpsalt.
- 4 muna, suurus L
- 1 viil rukkileiba
- 1 sl õli
- 100 g heeringafileed
- 2 keedetud kartulit
- 0,5 tl soola, soovi korral
- 0,5 dl majoneesi
- ürte kaunistamiseks
Keeda munad (umbes 10 minutit), jahuta külma vee all.
Haki leivaviil pisikesteks tükkideks ja prae õlis keskmisel kuumusel krõbedaks, tõsta jahtuma.
Koori kartulid ja haki peeneks, haki heeringas samuti väikesteks tükkideks.
Lõika munad pooleks ja võta munakollane lusikaga välja. Purusta kollane kahvliga. Sega täidiseks kokku munakollane, kartul, heeringas ja majonees, maitsesta vajadusel vähese soolaga.
Lõika munavalge põhjast õhuke viil ära, et muna püsiks vaagnal otse ega vajuks küljele. Täida munad kartuli-heeringaseguga, puista peale krõbedat leivapuru ja hakitud ürte. Söö kohe või valmista mõni tund varem ja hoia külmkapis.