SUVINE ARGIROOG

Lillkapsasupp basiiliku ja parmesaniga

Tiina Lebane, 26.06.2024

Lihtne ja toitev ja väga maitserohke köögiviljasupp on suvisel argiõhtul hea valik. Basiilikulehed annavad head vürtsikust ja peale puistatud parmesan nii soolakust kui tummisust. Järgmisel päeval soojendatult peaaegu veel maitsvam!

Valmistamise aeg
40 min
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 sibulat
  2. 2 küüslauguküünt
  3. 3 sellerivart
  4. 1 väike lillkapsas, u 400 g
  5. õli praadimiseks
  6. 1 l vett
  7. 1 köögiviljapuljongikuubik
  8. 1,5 dl riisimakarone
  9. 1 purk valgeid ube vees
  10. 0,5 sidrunit
  11. 1 tl soola
  12. 0,5 tl sidrunipipart
  13. 1 pott basiilikut
  14. 1 dl riivitud parmesani
Valmistamine
  1. Koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Pese sellerivarred ja lõika õhukesteks viiludeks. Pese lillkapsas ja lõika väikesteks tükkideks, haki ka varreosa ja lehed. 

  2. Kuumuta poti põhjas paar supilusikat õli ja prae selles kõiki hakitud köögivilju umbes 5 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa keedetud vesi, puljongikuubik ja riisimakaronid. Lase supil rahulikult keema tõusta ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni kõik on pehme. Lisa loputatud ja nõrutatud oad ning peenelt riivitud sidrunikoor. Maitsesta supp soola ja pipraga.

  3. Kuumuta supp keemiseni, siis keera kuumus kinni, lisa potti basiilikulehed ja lase kaane all umbes 5 minutit pehmeneda.

  4. Jaga supp taldrikutesse ja puista peale riivitud parmesani.