SUVINE ARGIROOG
Lillkapsasupp basiiliku ja parmesaniga
Tiina Lebane, 26.06.2024
Lihtne ja toitev ja väga maitserohke köögiviljasupp on suvisel argiõhtul hea valik. Basiilikulehed annavad head vürtsikust ja peale puistatud parmesan nii soolakust kui tummisust. Järgmisel päeval soojendatult peaaegu veel maitsvam!
- 2 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 3 sellerivart
- 1 väike lillkapsas, u 400 g
- õli praadimiseks
- 1 l vett
- 1 köögiviljapuljongikuubik
- 1,5 dl riisimakarone
- 1 purk valgeid ube vees
- 0,5 sidrunit
- 1 tl soola
- 0,5 tl sidrunipipart
- 1 pott basiilikut
- 1 dl riivitud parmesani
Koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Pese sellerivarred ja lõika õhukesteks viiludeks. Pese lillkapsas ja lõika väikesteks tükkideks, haki ka varreosa ja lehed.
Kuumuta poti põhjas paar supilusikat õli ja prae selles kõiki hakitud köögivilju umbes 5 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa keedetud vesi, puljongikuubik ja riisimakaronid. Lase supil rahulikult keema tõusta ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni kõik on pehme. Lisa loputatud ja nõrutatud oad ning peenelt riivitud sidrunikoor. Maitsesta supp soola ja pipraga.
Kuumuta supp keemiseni, siis keera kuumus kinni, lisa potti basiilikulehed ja lase kaane all umbes 5 minutit pehmeneda.
Jaga supp taldrikutesse ja puista peale riivitud parmesani.