NII LISAND KUI KA EINE
Kuskussisalat broileri, bataadi ja tahiinijogurtiga
Tiina Lebane, 08.06.2024
Sellest salatist jagub korralikuks kõhutäieks kuuele sööjale. Kui valmistad selle lisandiks grillitud liha kõrvale, siis veelgi enamatele. Arvesta, et pärlkuskuss imab salatikastet sisse rohkem kui tavaline, nii et maitsvat tahiini-jogurtikastet tasub kohe rohkem teha.
- 500 g bataati
- 2 punast sibulat
- 3 sl õli
- 0,25 tl tšillipulbrit
- 2 dl tavalist või pärlkuskussi
- 500 g grillkana (kints, poolkoib)
- 2 mini Rooma salatit
- 1 dl hakitud pekani- või India pähkleid
- 150 g fetat või salatijuustu
- soola
- mündilehti
- 3 dl paksu maitsestamata jogurtit
- 2 sl pehmet tahiinit
- 2 küüslauguküünt
- 2 tl mett
- natuke oliiviõli
Koori bataat ja lõika suupärasteks tükkideks. Koori sibulad ja lõika õhemateks sektoriteks. Tõsta bataat ja sibul ahjuvormi, maitsesta tšillipulbri ja umbes 1 tl soolaga ning sega õliga. Küpseta ahjus 225 juures 20-25 minutit, sega poole küpsemise ajal. Bataat võiks jääda natuke naksakaks, mitte liiga pehmeks küpseda, siis jääb salat parema tekstuuriga.
Paisuta kuskussi sõltuvalt valitud sordist ja õpetusest pakil.
Tahiinijogurti jaoks sega jogurti hulka tahiini, purustatud küüslauk ja mesi, maitsesta vähese soolaga. Tõsta kaste kaussi ja nirista peale natuke head oliiviõli. Arvesta, et pärlkuskuss imab kastet rohkem kui peeneteraline, seetõttu võid kastet kohe rohkem teha.
Lõika grillbroiler väiksemateks tükkideks, rebi salatilehed väiksemaks, haki pähklid.
Sega salatiks kokku parajalt küpsenud köögiviljad, kuskuss, broileritükid ja salat. Puista peale hakitud pähklid, fetatükid ja hakitud mündilehed. Serveeri tahiinijogurtit kastmeks kõrvale.