NUTIKAS JA LIHTNE
Hakkliha riisiga salatilehel
Tiina Lebane, 17.06.2024
See on vana hea tuttav riisi ja hakkliha segu, aga maitsestuses kasutatud laim ja Tai kalakaste lisavad kergelt aasiapärast hõngu. Serveerimisel kasuta söödava kausina krõmpse Rooma salati lehti – just paras suvine seltskonnaroog!
- 2 dl riisi
- 4 küüslauguküünt
- 2 punast tšillit
- 4 punti sibulavarsi
- 450 g kanahakkliha
- õli praadimiseks
- 3 sl Tai kalakastet
- 1 laim
- 2 mini Rooma salatit
- 0,5 dl hakitud maapähkleid
- värsket peterselli
- tšillimajoneesi
Keeda riisi kergelt soolases vees vastavalt juhendile pakil.
Koori ja haki küüslaugud peenelt, puhasta tšillid ja haki peeneks. Haki sibulavarred eraldi kaussi.
Prae hakkliha koos hakitud küüslaugu ja tšilliga kuumas õlis küpseks. Maitsesta kalakastme, laimi riivitud koore ja mahlaga ning sega hulka hakitud sibul. Sega läbi ja tõsta pliidilt ära.
Eralda salatilehed. Tõsta salatilehe õnarusse riisi ja hakkliha ning puista peale hakitud pähkleid ja peterselli. Kõige peale nirista veidi tšillimajoneesi. Söö kohe.