SÄRTSU GRILLILE
Laimi, ingveri ja mündiga kanavardad
Tiina Lebane, 15.06.2024
Õrna kanaliha maitsestumiseks piisab paarist tunnist, aga värske maitsenüansiga marinaadi võid lihatükid ka juba eelmisel päeval maitset võtma panna. Seesamiõli lisab aasiapärast mekki, kuid sobib ka mistahes teine toiduõli. Vahvad jäävad lühikesed, 2-3 lihatükki mahutavad suupistetikud, ära ainult unusta neid enne küpsetamist umbes 30 minutit vees leotada.
- 500 g broilerifileed
- 2 küüslauguküünt
- 1 väike sibul
- 1 laim
- 4 cm ingverijuurt
- 2 sl seesamiõli
- 1 sl Tai kalakastet
- 1 tl seesamiseemneid
- 1 sl hakitud münti
- 1 tl soola
- 0,5 tl purustatud pipart
Koori küüslaugud ja sibul ning haki hästi peeneks. Riivi laimi koor peenelt, pigista välja mahl. Koori ja riivi ingver. Sega kausis kokku kõik tükeldatud-riivitud ja ülejäänud marinaadiained, maitsesta soola ja pipraga.
Lõika fileed suupärasteks tükkideks ja sega hoolikalt marinaadiga läbi. Lase maitsestuda vähemalt 2 tundi või järgmise päevani.
Lüki tükid 2-3 kaupa leotatud suupistetikkude või grillvarraste otsa. Aseta vardad fooliumiga kaetud ahjuplaadile või grillpannile ja küpseta ahjus 250 kraadi juures grillrežiimil umbes 10 minutit. Keera vardaid paar korda ringi ja kui marinaadi on alles, pintselda sellega kergelt üle.
Serveeri näiteks magusa tšillikastme ja laimiviiludega.