KOSUTAV SUUTÄIS TAHEDAMAT
Marinaadis kurgisalat kohe söömiseks
Tiina Lebane, 16.06.2024
Kurgisalat on peaaegu kohustuslik lisand suvise grilltoidu kõrvale. See salat sobib kohe söömiseks, sellisena on see värskema, kurgisema maitsega. Kui teed salati varem valmis, siis tuleb esile hapukas, marinaadisem maitse. Mõlemat pidi üks hea lahe salat.
- 1 kg kurki
- 1 punane sibul
- 5 sibulavart
- 2 tšillit
- 1 sidruni või laimi mahl
- 0,5 dl oliiviõli
- 1 sl sinepiseemneid
- 2 sl valget veiniäädikat
- 3 sl hakitud tilli
- 1 tl suhkrut
- 1 tl soola
- 0,5 tl purustatud musta pipart
Pese kurgid hoolikalt ja lõika koorimisnoa või köögimandoliiniga või lihtsalt väga terava noaga võimalikult õhukesteks viiludeks. Haki kooritud punane sibul peeneks ja viiluta sibulavarred. Poolita tšilli, kaabi seemned välja ja viiluta tšillid õhukesteks viiludeks.
Pigista sidrunist või laimist mahl välja ja sega õliga. Lisa ülejäänud marinaadiained ja sega läbi. Lisa kurgiviilud, sibulad ja tšillid ning sega kõik veel kord läbi. Kui on aega, lase salatil umbes 20 minutit maitsestuda, aga võid ka kohe süüa.
Kui salatit jääb järele, siis hoia seda kaanega anumas külmkapis.