JAANIPÄEVANE KALAPÄEV
Räimerullid sidrunikastmes
Tiina Lebane, 20.06.2024
Sidruni-õlikastmes küpsenud räimed on mahlased ja tsitrusest värsked. Üllatuseks on räimerulli keskel tükike pehmet sardiini. Paku kindlasti kõrvale pehmet (hapu)saia või kuklit, sellega on hea maitsvat leent taldrikult kokku kaapida.
- 600 g räimefileed
- 1 tl soola
- 0,5 tl purustatud musta pipart
- 1 karp sardiine õlis (u 120 g)
- 0,5 potti tüümiani
- 1 sidruni mahl
- 0,5 dl oliiviõli
Aseta räimefileed tööpinnale nahaga pool all. Puista peale soola ja pipart. Lõika sardiinid väiksemateks tükkideks ja aseta üks tükk igale räimefileele. Haki tüümian ja puista pool sellest fileedele. Keera fileed rulli ja aseta ahjuvormi.
Pigista sidrunist mahl välja, lisa oliiviõli ja ülejäänud hakitud tüümian. Vala kaste vormi kaladele. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit.
Serveeri koos meelepärase saia või kukliga, mida on hea maitsvasse kastmesse torgata.