TAIMNE PÄEVARETSEPT
Rabarberiketšup
Taimne Teisipäev, 18.06.2024
Mahe suvine kaste grilli kõrvale ja niisama nautimiseks.
Koostisosad
- 1 l tükeldatud rabarberit
- 1 punast sibulat
- 1 dl valge veini äädikat
- 2 spl palsamiäädikat
- 2 dl pruuni suhkrut
- 400 g purustatud tomatit
- 1 tl soola
- 3 tk kaneelipulka
- 5 tk kardemonikupart
- 1 spl oliiviõli
- 0,5 tl purustatud musta pipart
Valmistamine
Kuumuta poti põhjas oliiviõlis sibul klaasjaks.
Lisa ülejäänud koostisosad ja lase segul tasasel tulel umbes 1h haududa, vajadusel lisa vahepeal vett.
Proovi maitsestust, lisa soovi korral suhkrut, valge veini äädikat või soola.
Võta välja kaneelikoored ja kardemonikuprad. Püreeri ja aseta purki või pudelisse.
Serveeri grilli kõrvale või kasuta lihtsalt ketšupi asemel kastmena.