NÄDALA KOOK

Suvetort apelsinikreemi, maasikate ja mustikatega

Tiina Lebane, 21.06.2024

Suvealguse tort armastab maasikaid, kuidas muidu! Aga ka suuri mahlaseid mustikaid ja isegi apelsini, viimast leiab moosi kujul kreemi koostisest. Tordipõhi on pehme ja mahlane ja seetõttu ei vaja tort lisaaega immutamiseks. Marjad ja kreem vahele ja peale ja maiustamine alaku! Kui maasikaaeg läbi, siis kasuta kõiki teisi marju, mida suvi pakub.

Valmistamise aeg
50 minutit + 40 minutit küpsetamiseks
Kogus
12 portsjonit
Põhi
  1. 3 muna
  2. 2 dl suhkrut
  3. 2 tl vanillisuhkrut
  4. 3 dl nisujahu
  5. 1,5 tl küpsetuspulbrit
  6. 1 dl vett
  7. 1 dl mustikamoosi
  1. Põhja tegemiseks vahusta munad suhkruga tugevaks venivaks vahuks (vahusta 4-5 minutit). Sega teises kausis vanillisuhkur, jahu ja küpsetuspulber. Lisa kuivained rahulikult segades munavahu hulka, lisa ka vesi.

  2. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Vala 2/3 tainast vormi. Lisa ülejäänud tainale mustikamoos, sega läbi ja tõsta lusikaga vormi heleda taina peale. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 40 minutit. Proovi küpsust puutikuga. Kui tainas kipub pealt liiga tumedaks küpsema, kata vorm küpsetuspaberi või fooliumiga. Võta vorm ahjust ja lase põhjal vormis maha jahtuda.

Kreem
  1. 4 dl vahukoort
  2. 200 g maitsestamata toorjuustu
  3. 2 dl apelsinimarmelaadi
  4. 500 g maasikaid
  5. 1 dl mustikaid
  6. melissi
  1. Kreemi jaoks vahusta koor, lisa lusikas haaval toasoe toorjuust ja vispelda kergelt läbi. Sega hulka apelsinimarmelaad.

  2. Puhasta maasikad ja lõika viiludeks. Jäta mõned marjad terveks ja kasuta tordi kaunistamiseks. 

  3. Lõika jahtunud tordipõhi horisontaalselt pooleks. Aseta alumine pool vaagnale. Kata umbes poolega kreemist ja maasikaviiludest. Tõsta teine tordipõhi peale ning määri peale ülejäänud kreem ja lisa nii maasikad kui mustikad. Näpi melissilehti ja söödavaid õisi kaunistuseks peale.