TERVISLIK JA MAITSEV
Krõbe ja kerge suvemüsli
Tiina Lebane, 27.06.2024
Marjaaeg on alanud ja nüüd on kindlasti vaja ka ühte krõbedat ja peeneteralist müslit. Miks? Sest see on koos maitsestamata jogurti ja värskete marjadega parim suvemagustoit! Müsli on naturaalne ja ilma suhkruta, magusus tuleb rosinatest ja marjadest, mida müsliga sööd.
- 7 dl kaera-riisihelbesegu
- 2 tl kaneeli
- 1 tl kardemoni
- 3 sl tšiiaseemneid
- 0,5 dl kookosõli
- 1 dl India pähkleid (soolatud)
- 1 dl kõrvitsaseemneid
- 1 pk külmkuivatatud maasikaid või vaarikaid (15-20 g)
- 1 dl rosinaid
Sega kokku helbed, kaneel, kardemon, tšiiaseemned, kookosõli, hakitud pähklid ja kõrvitsaseemned. Laota segu ühtlaselt laiali küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 25 minutit. Küpsemise keskel võta korraks ahjus välja ja sega läbi.
Küpsetuspaberi servadest hoides vala müsli kaussi. Purusta külmkuivatatud marjad sõrmede vahel ja lisa koos rosinatega müslile.
Säilita täielikult maha jahtunud müslit kaanega purgis.