TERVISLIK JA MAITSEV

Krõbe ja kerge suvemüsli

Tiina Lebane, 27.06.2024

Marjaaeg on alanud ja nüüd on kindlasti vaja ka ühte krõbedat ja peeneteralist müslit. Miks? Sest see on koos maitsestamata jogurti ja värskete marjadega parim suvemagustoit! Müsli on naturaalne ja ilma suhkruta, magusus tuleb rosinatest ja marjadest, mida müsliga sööd.

Valmistamise aeg
15 minutit + 25 minutit ahjus
Koostisosad
  1. 7 dl kaera-riisihelbesegu
  2. 2 tl kaneeli
  3. 1 tl kardemoni
  4. 3 sl tšiiaseemneid
  5. 0,5 dl kookosõli
  6. 1 dl India pähkleid (soolatud)
  7. 1 dl kõrvitsaseemneid
  8. 1 pk külmkuivatatud maasikaid või vaarikaid (15-20 g)
  9. 1 dl rosinaid
Valmistamine
  1. Sega kokku helbed, kaneel, kardemon, tšiiaseemned, kookosõli, hakitud pähklid ja kõrvitsaseemned. Laota segu ühtlaselt laiali küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 25 minutit. Küpsemise keskel võta korraks ahjus välja ja sega läbi.

  2. Küpsetuspaberi servadest hoides vala müsli kaussi. Purusta külmkuivatatud marjad sõrmede vahel ja lisa koos rosinatega müslile.

  3. Säilita täielikult maha jahtunud müslit kaanega purgis.