TÕELINE SUVEHITT
Grillitud jogurtimarinaadis broilerikintsud
Pille Enden, 06.07.2024
Tõeline suvehitt! Grillitud kana on menukas nii suurte kui väikeste seas. Jogurtimarinaadis on rohkelt vürtse, mis annavad kanakintsudele rikkaliku maitse. Kas võtta nahaga või nahata kintsud, on juba maitse küsimus.
- 1 kg kanakintse
- 3 dl Kreeka jogurtit
- 2 sl oliiviõli
- 2 sl sidrunimahla + 2 tl riivitud sidrunikoort
- 2 purustatud küüslauguküünt
- 1 sl riivitud ingverit
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 tl jahvatatud paprikat
- 0,25 tl jahvatatud Cayenne`i pipart
- 0,25 tl jahvatatud kaneeli
- soola
- musta pipart
- õli resti pintseldamiseks
Sega kausis kokku jogurt, oliiviõli, sidrunimahl ja -koor, küüslauk, ingver, vürtsköömned, paprika, Cayenne'i pipar ja kaneel. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta kanakintsud suurde kaussi või kaanega karpi ja kalla peale marinaad. Sega hästi läbi. Kata kauss toidukilega, karp kaanega. Pane vähemalt 2 tunniks, aga võib ka järgmise päevani, külmkappi maitsestuma.
Aja grill kuumaks. Pintselda rest kergelt õliga ja grilli kintse 10 -12 minutit kummaltki poolt. Võta grillilt, lase 10 minutit seista enne kui serveerid.