TÕELINE SUVEHITT

Grillitud jogurtimarinaadis broilerikintsud

Pille Enden, 06.07.2024

Tõeline suvehitt!  Grillitud kana on menukas nii suurte kui väikeste seas. Jogurtimarinaadis on rohkelt vürtse, mis annavad kanakintsudele rikkaliku maitse. Kas võtta nahaga või nahata kintsud, on juba maitse küsimus.

Valmistamise aeg
30 minutit + 2 tundi marinaadis
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 kg kanakintse
Vürtsikas jogurtimarinaad
  1. 3 dl Kreeka jogurtit
  2. 2 sl oliiviõli
  3. 2 sl sidrunimahla + 2 tl riivitud sidrunikoort
  4. 2 purustatud küüslauguküünt
  5. 1 sl riivitud ingverit
  6. 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  7. 1 tl jahvatatud paprikat
  8. 0,25 tl jahvatatud Cayenne`i pipart
  9. 0,25 tl jahvatatud kaneeli
  10. soola
  11. musta pipart
  12. õli resti pintseldamiseks
Valmistamine
  1. Sega kausis kokku jogurt, oliiviõli, sidrunimahl ja -koor, küüslauk, ingver, vürtsköömned, paprika, Cayenne'i pipar ja kaneel. Maitsesta soola ja pipraga.

  2. Tõsta kanakintsud suurde kaussi või kaanega karpi ja kalla peale marinaad. Sega hästi läbi. Kata kauss toidukilega, karp kaanega. Pane vähemalt 2 tunniks, aga võib ka järgmise päevani, külmkappi maitsestuma.

  3. Aja grill kuumaks. Pintselda rest kergelt õliga ja grilli kintse 10 -12 minutit kummaltki poolt. Võta grillilt, lase 10 minutit seista enne kui serveerid.