MÕNUS JA KERGE

Prantsuspärane suvine köögiviljasupp

Pille Enden, 01.07.2024

Prantsuse päritolu supp on läbinisti taimne ja kerge. Maitsele lisavad põnevust fenkol ja pistou (Provance’i külm ürdikaste), aga on ka väike eestimaine nüanss-hapukapsas. Need pealtnäha erinevad ained sulanduvad supis kenasti kokku. Krõbe sai kõrvale ja mõnus kerge suvine eine ongi valmis!

Valmistamise aeg
55 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 2 küüslauguküünt
  3. 2 porgandit
  4. 0,5 fenkolist
  5. 0,25 tl tšillihelbeid
  6. 2 sl tomatipüreed
  7. 2 sl õli
  8. 0,5 suvikõrvitsat
  9. 100 g lehtkapsast
  10. 100 g rohelisi aedube
  11. 1 purk (285 g) valgeid ube
  12. 100 g hapukapsast
  13. 1,25 l köögiviljapuljongit
  14. soola
  15. musta pipart
  16. hakitud peterselli serveerimiseks
Pistou
  1. 2 sl päevalilleseemneid
  2. 0,5 potti basiilikut
  3. 0,5 potti peterselli
  4. 0,75 dl oliiviõli
  5. 1 sl sidrunimahla
  6. soola
  7. musta pipart
Valmistamine
  1. Valmista kõigepealt pistou. Rösti päevalilleseemned kuival kuumal pannil. Töötle kõik ained kombainis või saumikseriga ühtlaseks ja maitsesta.

  2. Koori ja haki sibul. Koori porgandid ja lõika kuubikuteks. Viiluta fenkol õhukesteks viiludeks. Kuumuta kastruli põhjas õli.

  3. Hauta sibulat, porgandit,fenkolit, tšillihelbeid ja tomatipüreed potis umbes 5 minutit.

  4. Lisa kuubikuteks lõigatud või viilutatud suvikõrvits ja prae veel paar minutit.

  5. Pese lehtkapsas, lõika ära sitked varred ja rebi lehed õhukesteks ribadeks. Lisa potti lehtkapsas, poolitatud rohelised oad, nõrutatud ja loputatud konservoad, veidi väiksemaks tükeldatud hapukapsas ja köögiviljapuljong.

  6. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda kaane all umbes 30 minutit, vajadusel lisa vedelikku. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri pistou ja saiaga.