PARAS SUUREMALE SELTSKONNALE
Grilljuustu-pastasalat
Pille Enden, 15.07.2024
Üks suur mahlane pastasalat on suurepärane suveroog, mida on lihtne ka suuremale seltskonnale valmistada (suurenda siis koguseid!). Selle tasub varem valmis teha ja vähemalt pooleks tunniks külmkappi maitsestuma panna. Pastasalati kaste on valmistatud poes saada olevast juustukastmest-dipist. Aga sobib ka klassikaline majoneesi-hapukoore või hoopis õlikaste. Krõbedaks praetud või grillitud juust passib salatile oivaliselt, see tuleks lisada vahetult enne serveerimist.
- 300 g pennesid
- 1 dl India pähkleid
- 100 g rukolat
- 250 g erivärvilisi kirsstomateid
- 1 dl oliive
- 0,5 dl hakitud petersellilehti
- 250 g grilljuustu
- 1 sl õli
Keeda pasta vastavalt pakendil olevale juhisele soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ja jahuta.
Haki pähklid jämedalt, rösti kuumal ja kuival pannil.
Lõika rukolalehed veidi väiksemaks. Poolita tomatid või lõika neljaks.
Sega kausis pasta, röstitud pähklid, poolitatud tomatid, rukolalehed, viilutatud oliivid ja hakitud petersell.
- 1 purk (200 g) cheddar juustukastet (Merevaik)
- 300 g maitsestamata jogurtit
- 1 sl valge veini või õunaäädikat
- soola
- musta pipart
- riivitud muskaatpähklit
Sega kastmeks juustukaste ja jogurt. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Sega kaste salati hulka. Pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi maitsestuma.
Lõika grilljuust viiludeks. Prae pannil õlis kuldpruuniks ja krõbedaks. Soovi korral lõika viilud väiksemaks. Vahetult enne serveerimist tõsta salatile.