NII MAITSEV! Grillitud köögivilja salat

Pille Enden, 19.06.2024

Kui grilliõhtust köögivilju üle jääb, tasub need tükeldada ja neist maitsev salat valmistada. See sobib lihtsalt koos krõbeda saiaga või liha-kalaroogade lisandiks. Salati jaoks võib muidugi ka kohe rohkem köögivilju grillida või küpsetada ahjus 225 kraadi juures. Grillitud köögiviljadel jääb juurde mõnus suitsune maitse.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 4 ploomtomatit
  2. 2 suurt paprikat
  3. 1 suvikõrvits
  4. 1 baklažaan
  5. 2 purustatud küüslauguküünt
  6. 1 punane sibul
  7. 0,5 dl oliiviõli
  8. 1 sl hakitud tilli
  9. 1 sl hakitud peterselli
  10. 1 sl hakitud basiilikut
  11. 1 sidruni mahl
  12. 2 sl valge veini äädikat
  13. soola
  14. musta pipart
Valmistamine
  1. Tõsta tomatid, paprikad ja baklažaan grillile ning küpseta neid aeg-ajalt keerates, kuni köögiviljad on söestunud ja üsna pehmed. Või küpseta 225-kraadises ahjus tomateid 15 ja ülejäänud köögivilju 25-30 minutit.

  2. Tõsta köögiviljad kaussi, kata toidukilega ja jäta 10 minutiks jahtuma.

  3. Eemalda paprikatel koored, varred ja südamikud.  Eemalda tomatitel, suvikõrvitsal ja baklažaanil  koored. Haki kõik grillitud köögiviljad jämedalt. Koori ja haki punane sibul.

  4. Sega hakitud köögiviljad küüslaugu ja punase sibulaga, seejärel lisa õli. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka  ürdid ja maitse järgi sidrunimahla ning äädikat.