NII MAITSEV! Grillitud köögivilja salat
Pille Enden, 19.06.2024
Kui grilliõhtust köögivilju üle jääb, tasub need tükeldada ja neist maitsev salat valmistada. See sobib lihtsalt koos krõbeda saiaga või liha-kalaroogade lisandiks. Salati jaoks võib muidugi ka kohe rohkem köögivilju grillida või küpsetada ahjus 225 kraadi juures. Grillitud köögiviljadel jääb juurde mõnus suitsune maitse.
- 4 ploomtomatit
- 2 suurt paprikat
- 1 suvikõrvits
- 1 baklažaan
- 2 purustatud küüslauguküünt
- 1 punane sibul
- 0,5 dl oliiviõli
- 1 sl hakitud tilli
- 1 sl hakitud peterselli
- 1 sl hakitud basiilikut
- 1 sidruni mahl
- 2 sl valge veini äädikat
- soola
- musta pipart
Tõsta tomatid, paprikad ja baklažaan grillile ning küpseta neid aeg-ajalt keerates, kuni köögiviljad on söestunud ja üsna pehmed. Või küpseta 225-kraadises ahjus tomateid 15 ja ülejäänud köögivilju 25-30 minutit.
Tõsta köögiviljad kaussi, kata toidukilega ja jäta 10 minutiks jahtuma.
Eemalda paprikatel koored, varred ja südamikud. Eemalda tomatitel, suvikõrvitsal ja baklažaanil koored. Haki kõik grillitud köögiviljad jämedalt. Koori ja haki punane sibul.
Sega hakitud köögiviljad küüslaugu ja punase sibulaga, seejärel lisa õli. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka ürdid ja maitse järgi sidrunimahla ning äädikat.