SUVINE GURMEE
Peekonis küpsetatud värske kartul
Pille Enden, 07.07.2024
Suvine gurmee koosneb värskest kartulist koos vürtsise toorjuustukastmega, mis on mõnusaks lisandiks. Roa valmistamiseks tasub valida üsna väikesed kartulid. Kartulid võib lükkida ka varrastele, siis on neid isegi hõlpsam keerata. Kui kasutada puidust vardaid, siis peaks neid eelnevalt 30 minutit vees leotama. Kartuleid võib küpsetada nii pannil kui grillil.
- 500 g väikeseid värskeid kartuleid
- 150 g maitsestamata toorjuustu
- 2 tl sriracha vm tulist tšillikastet
- väike punt murulauku
- 3 sl piima
- 10 suitsu- või toorsuitsupeekoniviilu
- soola
- musta pipart
- õli praadimiseks
Kui kasutad puidust vardaid, leota neid 30 minutit vees.
Keeda kartuleid keevas soolaga maitsestatud vees 15-20 minutit või kuni on pehmed. Seejärel kurna, kalla üle külma veega, nõruta ja kummuta majapidamispaberile kuivama.
Hõõru toorjuust sriracha kastmega pehmeks, sega hulka hakitud murulauk. Lisa veidike piima, et kaste oleks vedelam. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika peekoniviilud vastavalt vajadusele lühemaks ja keera iga kartuli ümber.
Prae pannil veidikese õliga või küpseta grillil kuni peekon on krõbe.
Serveeri kohe koos juustukastmega.