IMELINE SUUPISTE
Vürtsikad lillkapsanagitsad
Pille Enden, 06.07.2024
Terava kastmega krõbedad lillkapsaampsud sobivad suupisteks või eelroaks. Need passivad hästi ka kergeks liha asenduseks. Kastme võib õisikute hulka segada või pakkuda dipikastmena kõrvale. Kokku võiks segada vahetult enne serveerimist, siis jääb lillkapsas krõbe.
- 600 g lillkapsast
- 1 dl nisujahu
- 1 dl kartulitärklist
- 1 tl jahvatatud paprikat
- 1 tl küüslaugupulbrit
- 0,5 tl purustatud musta pipart
- 2 dl piima
- 75 g pankot või riivsaia
- 3 sl õli
- 4 rohelise sibula vart
- soola
- 1 dl magusat tšillikastet
- 1 sl sriracha kastet
- 1 laimi mahl
- 1 sl agaavisiirupit või mett
Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Pane suurde kaussi jahu, tärklis, paprika, küüslaugupuber, must pipar ja natuke soola. Lisa vähehaaval hulka piim ja klopi kuni saad ühtlase taina. Tainas peaks olema nii paks, et jääb õisikute külge. Lase 5-10 minutit seista.
Eralda lillkapsas paraja ampsu suurusteks õisikuteks.
Kalla riivsai taldrikule. Kasta õisikud taignasse, raputa üleliigne maha ja seejärel veereta riivsaias. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja korda sama kõigi lillkapsaõisikutega. Nirista peale õli.
Küpseta 25-30 minutit, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Poole küpsemise ajal peal keera ümber, siis küpsevad need ühtlaselt.
Vahepeal pane kõik kastme koostisosad kaussi ja klopi ühtlaseks, maitsesta kergelt soola ja pipraga.
Tõsta küpsetatud lillkapsaõisikud kaussi, lisa kaste ja sega läbi. Või serveeri kaste kõrvale. Puista peale hakitud rohelist sibulat. Serveeri kohe.