TÄHISTAMISEKS LOODUD
Kiirelt valmiv maasika-pudinguvahu kausikook
Pille Enden, 20.08.2024
Kiirelt valmiv lahe suvine maius! Kausikooki on lihtne valmistada ja selleks ei kulu kuigi palju aega. Ka ei ole sellega mingit muret, sest selle saab varem valmis teha ja ebaõnnestumine on välistatud. Puding annab vahukoorele kergust ja muudab selle lahedaks kreemiks.
- 4 dl vahukoort
- 1 sl suhkrut
- 1 purk (230 ml) koorest pudingut vaniljega
- 1 tl vanillisuhkrut
- 400 g biskviitpõhja või keeksi
- 1 dl apelsinimahla
- 250 g maasikaid + kaunistuseks
- 250 g maasikaid
- 0,75 dl tuhksuhkrut
Töötle 250 g maasikaid koos 0,75 dl tuhksuhkruga püreeks. Vahusta koor suhkruga. Mikserda hulka puding ja vanillisuhkur.
Lõika biskviitpõhi või keeks väikesteks 1-1,5 cm kuubikuteks.
Lao kõrgemasse kaussi kiht biskviidikuubikuid ja immuta apelsinimahlaga. Nirista peale ¾ maasikapüreest ja pane viilutatud maasikaid.
Jätka kihtide ladumist kuni aineid jagub nii, et pealmiseks kihiks jääb kreem.
Tõsta vähemalt 1 tunniks külmkappi. Nirista peale ülejäänud maasikapüree ja kaunista maasikatega.