TÄHISTAMISEKS LOODUD

Kiirelt valmiv maasika-pudinguvahu kausikook

Pille Enden, 20.08.2024

Kiirelt valmiv lahe suvine maius! Kausikooki on lihtne valmistada ja selleks ei kulu kuigi palju aega. Ka ei ole sellega mingit muret, sest selle saab varem valmis teha ja ebaõnnestumine on välistatud. Puding annab vahukoorele kergust ja muudab selle lahedaks kreemiks. 

Valmistamise aeg
20 minutit + 1 tund külmkapis
Kogus
8 portsjonit
Koostisosad
  1. 4 dl vahukoort
  2. 1 sl suhkrut
  3. 1 purk (230 ml) koorest pudingut vaniljega
  4. 1 tl vanillisuhkrut
  5. 400 g biskviitpõhja või keeksi
  6. 1 dl apelsinimahla
  7. 250 g maasikaid + kaunistuseks
Maasikapüree
  1. 250 g maasikaid
  2. 0,75 dl tuhksuhkrut
Valmistamine
  1. Töötle 250 g maasikaid koos 0,75 dl tuhksuhkruga püreeks. Vahusta koor suhkruga. Mikserda hulka puding ja vanillisuhkur.

  2. Lõika biskviitpõhi või keeks väikesteks 1-1,5 cm kuubikuteks.

  3. Lao kõrgemasse kaussi kiht biskviidikuubikuid ja immuta apelsinimahlaga. Nirista peale ¾ maasikapüreest ja pane viilutatud maasikaid.

  4. Jätka kihtide ladumist kuni aineid jagub nii, et pealmiseks kihiks jääb kreem.

  5. Tõsta vähemalt 1 tunniks  külmkappi. Nirista peale ülejäänud maasikapüree ja kaunista maasikatega.