NII VÄRSKENDAV! Külm arbuusisupp
Tiina Lebane, 09.07.2024
Suvel kulub üks pikantne külm supp kindlasti menüüsse ja päris mitmel põhjusel. Seda on üldjuhul lihtne valmistada ja tooraineidki praegu parimas valikus, pealegi saab selle rahulikult varem valmis teha, sest supp vajabki aega külmkapis maitsestumiseks. Arbuusipõhine supp on aroomikas ja maitserohke. Tšillit võib vürtsikuse austaja ka rohkem lisada, sellisel juhul võib sibulavarred ära jätta – sest särtsu annab tšilli niigi – ja kasutada rohkem basiilikut.
- 500 g puhastatud arbuusi
- 1 punane paprika
- 1 tšilli
- 3 tomatit
- 3 sibulavart
- 3 basiilikuoksa
- 1 sl oliiviõli
- 1 sl valge veini äädikat
- soola
- pipart
Eemalda arbuusist seemned, kui neid on, ja lõika viljaliha tükkideks. Puhasta paprika ja tšilli seemnetest ning haki viljad peeneks. Haki tomatid, sibulavarred ja basiilikuoksad. Püreesta kõik saumikseriga, kuni saad kergelt tükilise vedela segu. Lisa õli ja äädikas ning maitsesta soola ja purustatud musta pipraga.
Hoia enne serveerimist umbes 2 tundi külmkapis.