SINU UUS LEMMIK

Suveheeringas purgis

Tiina Lebane, 04.07.2024

Suvel kipub kõige maitsvam toit olema ikka see kõige lihtsam– värsked kartulid ja hapukoorega heeringas. Tõesti lihtne, ja ometi nii maitsev! Sega hapukoore hulka tugev peotäis nii murulauku kui tilli ja lase heeringal purgis koorekastme mahedust külge võtta. Natuke sidrunikoort annab värskust, mis ju kalaga hästi passib.

Valmistamise aeg
20 minutit + ööpäev maitsestumiseks
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 pk (a 240 g) soolaheeringafileed
  2. 300 g 30% hapukoort
  3. peotäis tillivarsi
  4. peotäis murulauku
  5. 1 sidruni koor
  6. purustatud musta pipart
Valmistamine
  1. Nõruta heeringas ja lõika suupärasteks tükkideks. Sega hapukoor kergelt läbi. Haki ürdid ja riivi sidrunikoor.

  2. Tõsta purki kihiti hapukoort, ürte ja heeringat. Keeruta kalakihile veskist pisut pipart ja lisa sidrunikoort.

  3. Kui purk on täis, keera kaas peale ja lase segul tunnike toasoojas maitsestuda. Hoia enne serveerimist ööpäev külmkapis.