TAIMNE PÄEVARETSEPT

Röstitud lillkapsas kreemises kastmes

Taimne Teisipäev, 02.07.2024

Lihtne, kuid imemaitsev viis valmistada lillkapsast, mis üllatab pähklise ning siidise kastmega.

Koostisosad
  1. 1 lillkapsas
  2. 2 sl oliiviõli
  3. 2 tl paprikapulbrit
  4. 3 tl soola
  5. 2 tl musta pipart
Kaste
  1. 200 g tofut (siiditofu või kõva tofu)
  2. 150 g leotatud India pähkleid
  3. 1 peotäis värsket koriandrit
  4. 3 spl taimset piima
  5. 1 tl küüslaugupulbrit
  6. 2 tl paprikapulbrit
  7. maitse järgi soola ja pipart
Valmistamine
  1. Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

  2. Kuniks ahi soojeneb, valmista ette lillkapsas. Pane lillkapsas ahjuplaadile ja määri see kokku õliga. Seejärel maitsesta lillkapsas paprikapulbri, soola ja pipraga.

  3. Pane lillkapsas 30-35 minutiks ahju, kuni see pealt pruunikas tõmbub.

  4. Kastme jaoks blenderda blenderis tofu, India pähklid, maitseained, koriander ja tilk taimset piima siidiseks. Soovi korral kuumuta kaste enne serveerimist pannil.

  5. Serveeri ahjusoe lillkapsas kreemise kastmega ja naudi!