TAIMNE PÄEVARETSEPT
Kukeseenekaste
Taimne Teisipäev, 09.07.2024
Südasuvine roog, kus taldrikul kohtuvad aia- ja metsasaadused. Kogus on kolmele.
- 200 g riisi, pastat või 500 g kartulit
- 350 g kukeseeni
- 225 ml taimset koort
- 0,25 tassi vett
- 1 hakitud sibul
- 1,5 spl taimset margariini
- 1 peotäis värsket tilli
- 1 spl mahedat sinepit
- 2 spl Bon maitsepärmi
- soola
- musta pipart
Pane kartulid, pasta või riis keema. Kui kasutad kartulit, siis kulub kolmele umbes pool kilo.
Puhasta kukeseened ning poolita need.
Lase pann kuumaks ja kuumuta kukeseeni 3 minutit, et neist üleliigne vesi välja aurustuks.
Lisa pannile 1-2 spl õli või margariini (võisema maitse saavutamiseks). Kui rasvaine on kuum/sulanud, lisa hakitud sibul ja prae veel 5 minutit, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa soola-pipart vastavalt maitsele.
Lase segul keskmisel kuumusel kaane all haududa, kuni suurem osa vedelikust on aurustunud ja seened on mõnusalt kuldse värvuse omandanud. Vala peale taimne koor, lisa vesi ja sega korralikult.
Sega kastmesse soola-pipart, hakitud tilli, sinepit ning maitsepärmi.
Lase kastmel mõni minut kaane all soojeneda ja podiseda.
Kuhja taldrikule mõnus kuhi omale meelepärast lisandit, värsket tomatisalatit ja uputa kukeseenekastmesse.