MÕNUS AMPS KODUS JA MATKAL

Soojad burgerikuklid peekoni-seenekattega

Tiina Lebane, 21.07.2024

Mõnusa seenekattega soe kukkel sobib suurepäraselt toitvaks hommikusöögiks ja kui neid järele jääb, siis ka näiteks metsaretkele või randa kaasavõtmiseks, sest toorjuustu sisaldav täidis on mahlane ka siis, kui kukkel on jahtunud. Valmista grillil või ahjus. Šampinjonide asemel või neile lisaks kasuta värskeid metsaseeni, kui neid on.

Valmistamise aeg
30 minutit + 12-14 minutit ahjus
Kogus
8 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g šampinjone
  2. 1 sl õli
  3. 1 pk (140 g) toorsuitsupeekoni kuubikuid
  4. 2 sibulat
  5. 1 tl Vahemere ürdisegu
  6. 150 g ürditoorjuustu
  7. 100 g riivitud juustu
Valmistamine
  1. Puhasta seened ja lõika tükkideks. Kuumuta pannil õli, lisa seened ja prae, kuni vedelik on aurustunud ja seenemass väiksemaks muutunud. Lisa pannile kooritud ja hakitud sibulad, peekonitükid ja Vahemere ürdisegu ning prae, kuni sibul on klaasjas ja peekon läbi küpsenud. Maitsesta segu kergelt soola ja pipraga ning tõsta pannilt kaussi. Lase mõni minut jahtuda, siis sega osade kaupa hulka toorjuust.

  2. Aseta burgerikuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jaga segu kuklitele ning puista peale riivitud juustu. Küpseta 200 kraadi juures ahju keskel umbes 12-14 minutit. Söö kohe.