TEE KOHE SUUREM KOGUS! Kesksuve plaadipirukas

Tiina Lebane, 28.07.2024

Suvel, kui tahaks olla õues nii palju kui võimalik, on see lihtne pirukaretsept tõeline õnnistus. Pirukas valmib vähestest koostisosadest ja kiiresti ning tervest plaaditäiesti jätkub ka suuremale seltskonnale. Kasuta kindlasti mõnda kohaliku tootja ulukilihast täissuitsuvorsti, sest selle tugev maitse annab vajalikku maitseerksust. Värskele ürdipuistele on heaks vahelduseks krõbedad röstitud sibulad.

Valmistamise aeg
20 minutit + 18-20 minutit ahjus küpsetamiseks
Kogus
12 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 pk lehttainast (500-600 g)
  2. 150 g mädarõikaga toorjuustu
  3. 150 g 30% hapukoort (Smetana)
  4. 2 sl tüümianilehti
  5. 1 latt (230 g) suitsutatud ulukivorsti (põdra- või metssealihast)
  6. 0,5 dl vett
  7. 1 tl suhkrut
  8. 1 dl röstsibulat
Valmistamine
  1. Kui kasutad külmutatud tainast, siis võta see pakendist välja ja lase toasoojas tund aega sulada. Värske lehttainaga võid kohe tegutsema hakata.

  2. Rulli tainas küpsetuspaberi mõõdus lahti ja tõsta koos paberiga ahjuplaadile. Sega omavahel toorjuust ja hapukoor ning näpi hulka värsket tüümiani. Määri segu tainale, jättes servad 3-4 cm ulatuses vabaks. Lõika vorst õhemateks viiludeks ja aseta pirukale. Lahusta suhkur segades vees. Keera servad täidise peale ja pintselda suhkruveega üle.

  3. Küpseta pirukat 225 kraadi juures ahju alumises kolmandikus 18-20 minutit, kuni tainaservad on kenasti kuldsed ja krõbedad. Puista peale röstsibulaid ja paku juurde värsket salatit.