TAIMNE PÄEVARETSEPT
Kinoatäidisega suvikõrvits
Taimne Teisipäev, 16.07.2024
Kõige parem aeg suvikõrvitsat süüa on just praegu, kui neid mõnusaid vilju saab koduaiast korjata või turult soodsa hinnaga osta. Suvikõrvits ise maitseb mahedalt, seega mängib suurt rolli see, missuguseid teisi koostisosi ja maitseaineid suvikõrvitsaroogades kasutada.
- 1 suvuvikõrvits
- 0,5 kruusi kinoad
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 2 tomatit
- 1 porgand
- 1 spl oliiviõli
- maitse järgi soola, pune, basiilikut, tšillipipart
Lõika suvikõrvits pikuti pooleks ja tühjenda sisust.
Piserda peale oliiviõli, lisa veidi soola ja pane suvikõrvitsalaevukesed täidise tegemise ajaks (15-20 minutiks) ahju temperatuuril 175 kraadi.
Keeda kinoa pehmeks vastavalt pakendil olevale õpetusele.
Samal ajal prae pannil väheses õlis tükeldatud sibul, küüslauk, tomatid, riivitud porgand ja tükeldatud suvikõrvitsa sisu. Lisa maitseained ja lõpuks keedetud kinoa.
Tõsta sisu suvikõrvitsalaevukestesse ja küpseta ahjus temperatuuril 200 kraadi umbes 15 minutit (suvikõrvits peaks olema pehme). Soovi korral puista peale Bon maitsepärmi.