MAITSEKÜLLANE JA KERGE

Pasta röstitud tomatite, pesto ja burrata juustuga

Pille Enden, 23.09.2024

Kerge pastaroog värskelt kokku suristatud pesto ja ahjus küpsenud tomatitega on nauditav toit. Pesto valmistamiseks saab kasutada meelepäraseid ürte või ka näiteks porgandipealseid. Burrata juust oma pehme koorese sisuga annab roale mõnusa kreemisuse, aga sobib ka mozzarella.

Valmistamise aeg
25 minutit + 15 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g kirsstomateid
  2. 1 sl oliiviõli
  3. 0,5 sl palsamiäädikat
  4. 1 tl soola
  5. 1 küüslauguküüs
  6. 350 g pastat, näiteks linguine
  7. 125 g mozzarellat
  8. 25 g riivitud kõva juustu
  9. basiilikulehti serveerimiseks
Pesto
  1. suur peotäis basiilikut, rukolat või porgandipealseid
  2. 2 küüslauguküünt
  3. 2 dl röstitud päevalilleseemneid
  4. 50 g kõva juustu
  5. 2 dl oliiviõli
  6. soola
  7. musta pipart
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Poolita tomatid ja lao ahjuplaadile lõikepool üleval. Nirista peale õli ja palsamiäädikat ning puista soola. Pressi küüslauguküüned ja sega tomatitega. Rösti ahjus 15 minutit.

  2. Valmista pesto. Pane saumikseri kannu või blenderisse väiksemaks rebitud basiiliku- või muud meelepärased lehed, tükeldatud küüslauk, seemned, tükeldatud juust, õli, sool ja pipar. Töötle peeneks ja maitsesta.

  3. Keeda pasta soolakas vees pehmeks. Kurna, kuid jäta 1-2 dl keeduvett kastme tarvis alles. Sega pasta pestoga ja lisa nii palju keeduvett, et kaste oleks kreemine.

  4. Tõsta pasta taldrikutesse, pane peale tomatid ja tükkideks rebitud mozzarella. Puista peale riivjuustu ja pane basiilikulehed.