HEAD ISU KOGU PERELE! Suvine köögiviljasupp kanafrikadellide ja kukeseentega
Pille Enden, 22.07.2024
Tõeline suvesupp on värsketest suvistest andidest pungil. Värsked kartulid, porgandid ja lillkapsas teevad selle supi eriti hõrguks. Pehmed kanafrikadellid lisavad parajalt tõhusust ja kukeseened panevad i-le täpi.
- 1 väike sibul
- 2 küüslauguküünt
- 2 porgandit
- 2 kartulit
- 2 sl võid
- 1,25 l köögivilja- või kanapuljongit
- 1 väike lillkapsas
- 150 g kukeseeni
- 1 saiaviil
- 300 g broilerihakkliha
- 1 väike muna
- soola
- musta pipart
- maitserohelist serveerimiseks
Pane frikadellisegu tarvis külma vette likku saiaviil.
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Koori ja viiluta porgandid ja kartulid.
Kuumuta sibulat ja küüslauku poti põhjas 1 sl võis 2-3 minutit. Kalla potti kuum puljong, lisa porgandid ja kartulid. Kuumuta keemiseni ja lase 4-5 minutit keeda.
Lisa õisikuteks tükeldatud lillkapsas ja keeda veel 2-3 minutit. Maitsesta supp soola ja pipraga.
Pigista saiaviil hästi kuivaks. Sega hakkliha hulka koos muna ja maitseainetega. Klopi hästi läbi.
Vormi väikesed pallid või kui see ei õnnestu, sest segu on üsna pehme, tõsta supisse lusikaga portsud. Keeda kuni need tõusevad pinnale.
Vahepeal tükelda suuremad seened, väiksemad võivad terveks jääda. Prae pannil 1 sl võis kuni vedelik on aurustunud ja siis veel 2-3 minutit.
Jaga supp taldrikutesse ja tõsta peale kukeseened ning puista maitserohelist.