VALMIB RUTTU

Panniroog suvikõrvitsa ja fetajuustuga

Pille Enden, 05.08.2024

Suvikõrvitsast ja fetajuustust roog valmib mugavalt pannil ja üsna kiiresti. Feta moodustab koos jogurtiga kreemise kastme ja annab parajalt soolakust ning mesi oma magususega tasandab seda.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
2 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g suvikõrvitsat
  2. 1 suurem sibul
  3. 1 sl õli
  4. 100 g feta juustu
  5. mett serveerimiseks
Kaste
  1. 1 küüslauguküüs
  2. 1 tl riivitud laimikoort
  3. 2 sl laimimahla
  4. 100 g feta juustu
  5. 1,5 dl Kreeka jogurtit
  6. 0,5 potti basiilikut
  7. 1 sl mett
  8. soola
  9. musta pipart
Valmistamine
  1. Poolita suvikõrvitsad ja lõika viiludeks. Koori ja haki sibul.

  2. Koori ja haki küüslauk. Töötle koos laimikoore ja – mahla, tükeldatud feta juustu, jogurti ja basiilikuga saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta mee ja pipraga, vajadusel ka natukese soolaga. 

  3. Prae sibulat pannil õlis 3-4 minutit kuni see pehmeneb.Lisa suvikõrvitsaviilud ja prae kuni need on kergelt pruunistunud.

  4. Lisa pannile kaste ja kuumuta läbi. Puista peale murendatud juustu ja basiilikulehti. Soovi korral nirista veel veidi mett.