VALMIB RUTTU
Panniroog suvikõrvitsa ja fetajuustuga
Pille Enden, 05.08.2024
Suvikõrvitsast ja fetajuustust roog valmib mugavalt pannil ja üsna kiiresti. Feta moodustab koos jogurtiga kreemise kastme ja annab parajalt soolakust ning mesi oma magususega tasandab seda.
- 400 g suvikõrvitsat
- 1 suurem sibul
- 1 sl õli
- 100 g feta juustu
- mett serveerimiseks
- 1 küüslauguküüs
- 1 tl riivitud laimikoort
- 2 sl laimimahla
- 100 g feta juustu
- 1,5 dl Kreeka jogurtit
- 0,5 potti basiilikut
- 1 sl mett
- soola
- musta pipart
Poolita suvikõrvitsad ja lõika viiludeks. Koori ja haki sibul.
Koori ja haki küüslauk. Töötle koos laimikoore ja – mahla, tükeldatud feta juustu, jogurti ja basiilikuga saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta mee ja pipraga, vajadusel ka natukese soolaga.
Prae sibulat pannil õlis 3-4 minutit kuni see pehmeneb.Lisa suvikõrvitsaviilud ja prae kuni need on kergelt pruunistunud.
Lisa pannile kaste ja kuumuta läbi. Puista peale murendatud juustu ja basiilikulehti. Soovi korral nirista veel veidi mett.