SUVINE KALAPÄEV

Koorene haugi-kartuliroog pannil

Pille Enden, 25.07.2024

Koorene roog kartulite ja kalaga valmib vaid 20 minutiga ning kõik see saab küpseks koos ühel pannil. Toidule võib ohtralt tilli peale puistata ja soovi korral veel värske salatigi kõrvale teha ning imeline suvine eine ongi valmis. Kala küpseb roa pinnal kaane all ja jääb seeläbi eriti õrn. Haugi asemel võib pannile panna ka ahvenat, koha või siiga.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 800 g keedetud kartuleid
  2. 2 sibulat
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 50 g võid
  5. 0,5 sidruni pressitud mahl ja riivitud koor
  6. 4 dl köögikoort
  7. 500 g haugi- või muu valge kala fileed
  8. 0,5 dl kappareid
  9. 1 dl hakitud tilli
  10. soola
  11. musta pipar
Valmistamine
  1. Lõika kartulid viiludeks või tükkideks. Koori ja viiluta sibulad ning küüslauk.

  2. Sulata või suurel pannil. Pane pannile kartulid, sibulad ja küüslauk ning prae kuni kartulid on kergelt pruunistunud.

  3. Lisa sidrunikoor, köögikoor ning maitseks soola ja pipart. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta mõni minut.

  4. Eemalda kalafileelt luud. Maitsesta natukese soolaga ja nirista peale sidrunimahla. Lõika kala suupärasteks tükkideks. Lao kartulitele ja puista peale kapparid. Kata pann kaanega ja lase küpseda kuni kala on valmis.

  5. Võta roog pliidilt ja puista peale ohtralt tilli.