NÄDALA KOOK

Vaarika-mascarpone rull

Pille Enden, 26.07.2024

Lihtsalt ahjuta valmiv rull küpsiste, mascarponekreemi ja vaarikatega on suviselt lahe. Rulli valmistamine läheb õige kiiresti. Kui plaanid rulli varem valmis teha ja enne serveerimist rohkem kui 3 tunniks külmkappi panna, siis jäta immutamise osa vahele, sest selle ajaga muutuvad küpsised ka immutamata piisavalt pehmeks.

Valmistamise aeg
20 minutit + 1 tund külmkapis
Kogus
10 portsjonit
Koostisosad
  1. 250 g mascarponet
  2. 2 tl vanillisuhkrut
  3. 1,5 dl suhkrut
  4. 4 dl vahukoort
  5. 200 g Savoiardi küpsiseid
  6. 1,5 dl piima
  7. 300 g vaarikaid
Valmistamine
  1. Hõõru mascarpone vanillisuhkruga pehmeks. Vahusta koor koos 0,5 dl suhkruga pehmeks vahuks. Lisa mascarponele ja mikserda tugevaks vahuks.

  2. Kasta küpsised piima sisse ja lao 3x8 küpsist lauale laotatud toidukilele. Kui on plaanis kook kauemaks seisma jätta, siis ära immuta, sest küpsised muutuvad liiga pehmeks. 

  3. Töötle pool vaarikatest 1 dl suhkruga püreeks. 

  4. Määri 2/3 mascarponekreemist küpsistele, laota peale vaarikapüree ja puista pool järelejäänud vaarikatest.  Keera toidukile abiga rulli ja pane tunniks külmkappi.

  5. Veereta rull serveerimisalusele, määri peale ülejäänud kreem ja lao peale vaarikad.