NUTIKAS JA TERVISLIKUM AMPS

Burgerisalat

Pille Enden, 03.08.2024

Burger ei pea alati saia vahel olema, vaid selle võib serveerida värske salatiga. Nii on see hoopis kergem ja võiks olla mõnus kogupereroog. Kaste annab salatile mahlakuse ja maitse. Kõige maitsvamad kotletid tulevad liha- või rohumaaveise hakklihast.

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
4 portsjonit
Burgerid
  1. 600 g rohumaa- või lihaveisehakkliha
  2. soola
  3. purustatud musta pipart
  4. õli
Kaste
  1. 2 väikest marineeritud kurki
  2. 2,5 dl majoneesi
  3. 0,75 dl ketšupit
  4. 1 sl Dijoni sinepit
  5. 1 purustatud küüslauguküüs
  6. soola
Salat
  1. 400 g jääsalatit
  2. 0,5 punast sibulat
  3. 1 suur lihatomat
  4. 2 marineeritud kurki
  5. 2 dl riivitud cheddar juustu
Valmistamine
  1. Haki marineeritud kurk kastme jaoks hästi peeneks. Sega kõik kastme ained ja maitsesta soolaga.

  2. Tükelda jääsalat. Haki sibul. Lõika tomat tükkideks ja kurgid õhukesteks viiludeks. Sega läbi ja tõsta kaussidesse.

  3. Vormi hakklihast 4 õhukest kotletti. Puista kotlettide mõlemale poole soola ja pipart. Prae pannil õlis kummaltki poolt 3 minutit.

  4. Puista salatikaussidele riivjuustu. Tõsta peale kotletid ja kastet. Serveeri kohe.