NUTIKAS JA TERVISLIKUM AMPS
Burgerisalat
Pille Enden, 03.08.2024
Burger ei pea alati saia vahel olema, vaid selle võib serveerida värske salatiga. Nii on see hoopis kergem ja võiks olla mõnus kogupereroog. Kaste annab salatile mahlakuse ja maitse. Kõige maitsvamad kotletid tulevad liha- või rohumaaveise hakklihast.
- 600 g rohumaa- või lihaveisehakkliha
- soola
- purustatud musta pipart
- õli
- 2 väikest marineeritud kurki
- 2,5 dl majoneesi
- 0,75 dl ketšupit
- 1 sl Dijoni sinepit
- 1 purustatud küüslauguküüs
- soola
- 400 g jääsalatit
- 0,5 punast sibulat
- 1 suur lihatomat
- 2 marineeritud kurki
- 2 dl riivitud cheddar juustu
Haki marineeritud kurk kastme jaoks hästi peeneks. Sega kõik kastme ained ja maitsesta soolaga.
Tükelda jääsalat. Haki sibul. Lõika tomat tükkideks ja kurgid õhukesteks viiludeks. Sega läbi ja tõsta kaussidesse.
Vormi hakklihast 4 õhukest kotletti. Puista kotlettide mõlemale poole soola ja pipart. Prae pannil õlis kummaltki poolt 3 minutit.
Puista salatikaussidele riivjuustu. Tõsta peale kotletid ja kastet. Serveeri kohe.