TÜKIKE TAHEDAMAT
Suvine heeringasalat
Pille Enden, 08.08.2024
Üks kerge salat saab hoopis ägedama välimuse kui serveerida see pärjana. Nii püsib ka salat kauem krõmpsum, kui ei ole kastmega segatud. Hapukoorekastmele annab soolaka meki tursamari. Pidulikumal puhul võib efekti lisada ka forelli- või lõhemarjaga.
- 4 keedetud kartulit
- 250 g heeringafileed
- 4 keedetud muna
- 3 redist
- 1 punane sibul
- 250 g hapukoort
- 4 sl tursamarja
- 100 g lamba- või muud meelepärast salatit
- 150 g kodujuustu
- punt rohelist sibulat
Lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Tükelda heeringas suupärasteks tükkideks. Koori munad ja viiluta. Lõika redised õhukesteks viiludeks ja haki sibul.
Sega hapukoore hulka 2 sl tursamarja. Pane kaussi ja tõsta serveerimisaluse keskele.
Tõsta ümber kastmekausi salatilehed. Lao peale kartuliviilud, heeringatükid, muna- ja rediseviilud ning puista peale hakitud sibulat. Tõsta mõned portsud kodujuustu siia-sinna ja selle peale tursamarja. Puista peale hakitud rohelist sibulat.