TÜKIKE TAHEDAMAT

Suvine heeringasalat

Pille Enden, 08.08.2024

Üks kerge salat saab hoopis ägedama välimuse kui serveerida see pärjana. Nii püsib ka salat kauem krõmpsum, kui ei ole kastmega segatud. Hapukoorekastmele annab soolaka meki tursamari. Pidulikumal puhul võib efekti lisada ka forelli- või lõhemarjaga.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 4 keedetud kartulit
  2. 250 g heeringafileed
  3. 4 keedetud muna
  4. 3 redist
  5. 1 punane sibul
  6. 250 g hapukoort
  7. 4 sl tursamarja
  8. 100 g lamba- või muud meelepärast salatit
  9. 150 g kodujuustu
  10. punt rohelist sibulat
Valmistamine
  1. Lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Tükelda heeringas suupärasteks tükkideks. Koori munad ja viiluta. Lõika redised õhukesteks viiludeks ja haki sibul.

  2. Sega hapukoore hulka 2 sl tursamarja. Pane kaussi ja tõsta serveerimisaluse keskele.

  3. Tõsta ümber kastmekausi salatilehed. Lao peale kartuliviilud, heeringatükid, muna- ja rediseviilud ning puista peale hakitud sibulat. Tõsta mõned portsud kodujuustu siia-sinna ja selle peale tursamarja. Puista peale hakitud rohelist sibulat.