SUVISELT MAITSEKÜLLANE
Kreekapärane peedisalat
Pille Enden, 31.07.2024
Hõrk ja tervislik salat valmib vaid veerand tunniga, kui valmistada see keedupeedist. Aga kindlasti saab maitsvam, kui röstida peedid ise. Selleks kulub 200-kraadises ahjus 35-40 minutit ja peedid peaksid olema fooliumisse mässitud. Koos kergelt marineeritud sibulate, soolaka feta juustu ja vinegrettkastmega moodustavad need nauditava koosluse. Salat peaks saama vähemalt pool tundi maitsestuda enne kui serveerida.
- 800 g keedupeeti
- 2 sl hakitud peterselli
- 100 g feta juustu
- 1 sl kuivatatud punet
- 1 dl oliiviõli
- 1,5 dl punase veini äädikat
- 2 purustatud küüslauguküünt
- 1 tl soola
- 0,5 tl musta pipart
- 1 keskmine punane sibul
- 1 dl sooja vett
- 0,5 dl punase veini äädikat
- 1 tl suhkrut
Marineeritud sibulate valmistamiseks koori sibul, poolita ja lõika üsna õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, kalla peale soe vesi ja äädikas ning lisa suhkur. Jäta vähemalt 30 minutiks maitsestuma.
Lõika peedid viiludeks, suuremad poolita enne või lõika neljaks. Pane kaussi.
Sega kastme ained. Vala peedile, sega läbi ja lase 30 minutit maitsestuda.
Serveeri hakitud peterselli, murendatud juustu ja marineeritud sibulaga.