SUVISELT MAITSEKÜLLANE

Kreekapärane peedisalat

Pille Enden, 31.07.2024

Hõrk ja tervislik salat valmib vaid veerand tunniga, kui valmistada see keedupeedist. Aga kindlasti saab maitsvam, kui röstida peedid ise. Selleks kulub 200-kraadises ahjus 35-40  minutit ja peedid peaksid olema fooliumisse mässitud. Koos kergelt marineeritud sibulate, soolaka feta juustu ja vinegrettkastmega moodustavad need nauditava koosluse. Salat peaks saama vähemalt pool tundi maitsestuda enne kui serveerida.

Valmistamise aeg
15 minutit +30 minutit maitsestub
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 800 g keedupeeti
  2. 2 sl hakitud peterselli
  3. 100 g feta juustu
Vinegrettkaste
  1. 1 sl kuivatatud punet
  2. 1 dl oliiviõli
  3. 1,5 dl punase veini äädikat
  4. 2 purustatud küüslauguküünt
  5. 1 tl soola
  6. 0,5 tl musta pipart
Marineeritud sibulad
  1. 1 keskmine punane sibul
  2. 1 dl sooja vett
  3. 0,5 dl punase veini äädikat
  4. 1 tl suhkrut
Valmistamine
  1. Marineeritud sibulate valmistamiseks koori sibul, poolita ja lõika üsna õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, kalla peale soe vesi ja äädikas ning lisa suhkur. Jäta vähemalt 30 minutiks maitsestuma.

  2. Lõika peedid viiludeks, suuremad poolita enne või lõika neljaks. Pane kaussi.

  3. Sega kastme ained. Vala peedile, sega läbi ja lase 30 minutit maitsestuda.

  4. Serveeri hakitud peterselli, murendatud juustu ja marineeritud sibulaga.