TEE KÜLMKAPPI VALMIS

Värske kapsa salat ananassiga

Tiina Lebane, 16.08.2024

Üks kerge kapsasalat võiks ju kogu aeg külmkapis olemas olla, grillihooajal veel eriti. Magus ananass sobib kergelt mõrkja kapsamaitsega väga hästi. Tšilli ja sibul lisavad pisut särtsu ning sidrunimahl värskust. Kui soovid, võid ka päevalille- või kõrvitsaseemneid lisada.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 300 g värsket kapsast
  2. 2 porgandit
  3. 4 sibulavart
  4. 1 väike purk purustatud ananassi
Kaste
  1. 1 punane tšilli
  2. 2 sl sojakastet
  3. 1 sl sidrunimahla
  4. 2 sl oliiviõli
  5. 1 tl suhkrut
Valmistamine
  1. Tõsta purustatud ananassimass sõelale nõrguma.

  2. Lõika kapsas õhukesteks sektoriteks ja need omakorda võimalikult õhukesteks ribadeks. Koori porgandid ja riivi jämedalt. Haki sibulavarred. Sega kõik salatiained kausis kokku.

  3. Kastme jaoks poolita tšilli ja eemalda seemned. Haki tšilli tükikesteks, lisa ülejäänud kastmeained.

  4. Vala kaste salatile, sega läbi ja paku kohe või tõsta kaanega anumas külmkappi.