KEELE VIIB ALLA! Värsked kartulid basiiliku-koorekastmega
Tiina Lebane, 13.08.2024
Kui esimesed värsked kartulid maitsevad parimalt lihtsalt niisama, heal juhul natukese või ja paari soolahelbega, siis järgmistega võid ka teisi maitseid proovida. Näiteks puhas eestimaine hapukoor ja vürtsbasiiliku lehed on täiesti unustamatu kooslus – meie kallis kodune kartul muutub selles kastmes lausa kuninglikuks!
- 1 kg värskeid kartuleid
- 150 g hapukoort
- pool potti basiilikut
- soola
- must pipar
Pese ja harja kartulid hoolikalt voolava vee all, koorida pole vaja. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, vala keeduvesi ära. Haki basiilikulehed väiksemaks.
Sega kartulid kergelt hapukoorega läbi, maitsesta vähese soola ja pipraga ning puista hakitud basiilikut peale.
Suurepärane lisand iga liha- ja kalaroa juurde!