VALMIB VAID 20 MINUTIGA
Kreemises tomatikastmes gnocchid
Pille Enden, 30.09.2024
Tõeliselt kiire roog valmib vaid 20 minutiga, kui kasutada valmis gnocchisid. Gnocchid, itaaliapärased kartuliklimbid, kooreses kastmes särtsaka küüslaugu ja mahlaste tomatitega on argiõhtuks igati paslik toit. Burrata juust oma kreemise sisuga teeb kastme veelgi kreemjamaks, aga selle asemel võib roale panna ka mozzarellat.
- 500 g gnocchisid
- 1 küüslaugupea
- 2 sl õli
- 250 g kirsstomateid
- 4 dl köögikoort
- 2 dl pasta keeduvett
- 2 sl sidrunimahla
- 125 g burrata juustu
- peotäis basiilikulehti
- soola
- musta pipart
Keeda gnocchid vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kurna, kuid jäta kastme tarvis umbes 2 dl keeduvett alles.
Kuni gnocchid keevad, koori küüslauguküüned. Haki üks neist, ülejäänud jäta terveks. Kuumuta nii hakitud kui terved pannil õlis läbi.
Pane pannile tomatid ja kuumuta kuni on pehmed. Maitsesta natukese soola ja pipraga.
Kalla pannile koor ja lase 2-3 minutit podiseda.
Lisa pannile gnocchid ja natuke keeduvett. Sega läbi ja lase veel 2-3 minutit podiseda. Timmi maitse sidrunimahla, soola ja pipraga parajaks.
Rebi juust väiksemaks ja lisa pannile. Puista peale basiilikulehti ja serveeri kohe.