LAHE KALAPÄEV
Tuunikalasalat viinamarjade ja jogurtikastmega
Pille Enden, 03.10.2024
See kerge ja lahe tuunikalasalat passib süüa niisama või serveerida röstitud saial või krõmpsul salatilehel. Viinamarjad teevad salati eriti mahlaseks. Kas valida tuunikala õlis või vees, on maitse küsimus. Küll aga võiks see olla suuretükiline, siis ei jää salatis liiga pudi.
- 2 sellerivart
- 1 pikk kurk
- 1 punane sibul
- 200 g punaseid viinamarju
- 2 purki (a 420 g) tuunikala tükke õlis või vees
- 4 dl Kreeka jogurtit
- 2 sl Dijoni sinepit
- 1 sl sidrunimahla
- 2 tl worcesteri kastet
- soola
- musta pipart
Haki jämedalt sellerivarred ja kurk. Koori ja haki sibul. Poolita viinamarjad.
Sega kastme ained. Nõruta tuunikala ja tükelda kahvliga väiksemaks.
Sega salatiained kastmega. Timmi maitset veel soola, pipra ja sidrunimahlaga kui vaja.
Serveeri võileival, salatilehel või hoopis lisanditeta.