LAHE KALAPÄEV

Tuunikalasalat viinamarjade ja jogurtikastmega

Pille Enden, 03.10.2024

See kerge ja lahe tuunikalasalat passib süüa niisama või serveerida röstitud saial või krõmpsul salatilehel. Viinamarjad teevad salati eriti mahlaseks. Kas valida tuunikala õlis või vees, on maitse küsimus. Küll aga võiks see olla suuretükiline, siis ei jää salatis liiga pudi.

Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 sellerivart
  2. 1 pikk kurk
  3. 1 punane sibul
  4. 200 g punaseid viinamarju
  5. 2 purki (a 420 g) tuunikala tükke õlis või vees
Jogurtikaste
  1. 4 dl Kreeka jogurtit
  2. 2 sl Dijoni sinepit
  3. 1 sl sidrunimahla
  4. 2 tl worcesteri kastet
  5. soola
  6. musta pipart
Valmistamine
  1. Haki jämedalt sellerivarred ja kurk. Koori ja haki sibul. Poolita viinamarjad.

  2. Sega kastme ained. Nõruta tuunikala ja tükelda kahvliga väiksemaks.

  3. Sega salatiained kastmega. Timmi maitset veel soola, pipra ja sidrunimahlaga kui vaja.

  4. Serveeri võileival, salatilehel või hoopis lisanditeta.