VALMIS 15 MINUTIGA
Grillitud arbuus rukolasalatiga
Pille Enden, 28.09.2024
Arbuusid on nüüd mõnusalt mahlased ja magusad. Grillituna koos rukola salati, sinihallitusjuustu ja pistaatsiapähklitega maitseb arbuusiviil eriti hea ja on kerge ka. Roog valmib vaid veerand tunniga ja sellega on tore näiteks oma külalisi üllatada. Väikesest arbuusist on parem kettaid lõigata, suuremast võib aga lõigata näiteks poolkuu või sektorid.
- 4 suurt peotäit rukolalehti
- 75 g sinihallitusjuustu
- 1 dl jämedalt hakitud pistaatsiapähkleid
- 2 sl oliiviõli
- 1 sl sidrunimahla
- 1 (1,5 kg) arbuus
- 4 tl palsamikreemi
- soola
- mustapipart
- õli pintseldamiseks
Sega kausis rukola, murendatud sinihallitusjuust, pistaatsiapähklid, sidrunimahl ja oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika arbuusist neli 2-2,5 cm paksust ketast. Patsuta majapidamispaberiga kuivaks ja pintselda mõlemad pooled kergelt õliga.
Aja grill või grillpann hästi kuumaks. Grilli arbuusiviile kummaltki poolt mõni minut nii, et triibud jäävad peale. Väga pehmeks ei tasu viile grillida, see ei mõju maitsele hästi.
Tõsta viilud taldrikutele,puista peale natuke soola ja tõsta rukolasalat. Nirista peale palsamikreemi.