VALMIS 15 MINUTIGA

Grillitud arbuus rukolasalatiga

Pille Enden, 28.09.2024

Arbuusid on nüüd mõnusalt mahlased ja magusad. Grillituna koos rukola salati, sinihallitusjuustu ja pistaatsiapähklitega maitseb arbuusiviil eriti hea ja on kerge ka.  Roog valmib vaid veerand tunniga ja sellega on tore näiteks oma külalisi üllatada. Väikesest arbuusist on parem kettaid lõigata, suuremast võib aga lõigata näiteks poolkuu või sektorid.

Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 4 suurt peotäit rukolalehti
  2. 75 g sinihallitusjuustu
  3. 1 dl jämedalt hakitud pistaatsiapähkleid
  4. 2 sl oliiviõli
  5. 1 sl sidrunimahla
  6. 1 (1,5 kg) arbuus
  7. 4 tl palsamikreemi
  8. soola
  9. mustapipart
  10. õli pintseldamiseks
Valmistamine
  1. Sega kausis rukola, murendatud sinihallitusjuust, pistaatsiapähklid, sidrunimahl ja oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga.

  2. Lõika arbuusist neli 2-2,5 cm paksust ketast. Patsuta majapidamispaberiga kuivaks ja pintselda mõlemad pooled kergelt õliga.

  3. Aja grill või grillpann hästi kuumaks. Grilli arbuusiviile kummaltki poolt mõni minut nii, et triibud jäävad peale. Väga pehmeks ei tasu viile grillida, see ei mõju maitsele hästi.

  4. Tõsta viilud taldrikutele,puista peale natuke soola ja tõsta rukolasalat. Nirista peale palsamikreemi.